NHL: a Montreal egy lépésre az Ottawa kisöprésétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 06:49
null
Calgaryban volt minden, ami egy jó rájátszásbeli meccshez szükséges (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának első körében elsőként a Montreal Canadiens jutott el három győzelemig. A Habs hosszabbítás után 2–1-re nyert az Ottawa Senators otthonában, így 3–0-ra vezet a párharcban. Előnybe került összesítésben a New York Islanders, a Chicago Blackhawks és a Calgary Flames is.

 

A New York-i csapat hazai jégen John Tavares találatával szerezte meg a győzelmet a Washington ellen, az Islanders 24 esztendős centere hároméves volt, amikor a „szigetlakók” utoljára hosszabbításos mérkőzést nyertek a rájátszásban. A vereséggel mellett is akadt fájó pont a Capitals számára, a fővárosiak elvesztették Eric Fehrt, és három napjuk van arra, hogy rendbe tegyék a harmadik mérkőzésen gyengélkedő támadójátékot.

A Nashville egyik legjobb védője, Shea Weber nélkül lépett a jégre a Chicago ellen, a Blackhawks pengés támadósora pedig remekelt: Jonathan Toews gólt lőtt és gólpasszt adott, Marián Hossa neve mellett két assziszt szerepel, míg Brandon Saad terrorizálta a vendégek jobb oldalát. Főszerepet kapott Scott Darlings, a „szeles város” csapatának újonc kapusa is, aki harmincöt védéssel zárta a mérkőzést.

Öt év után először rendeztek rájátszásbeli mérkőzést Calgaryban, a Flames játékosai gondoskodtak arról, hogy az este felejthetetlenné váljon a szurkolók számára. Sam Bennett, a 2014-es draft negyedik választottja káprázatosan teljesített élete első hivatalos NHL-meccsén és megszerezte első gólját a kanadai csapatban a Vancouver ellen.

Az Ottawa Senators jobban kezdett hazai pályán, de a Montreal a második harmad végére átvette az irányítást, majd Dale Weise hosszabbításban szerzett találatával megnyerte a harmadik meccset. A Canadiens szélsőjének ez volt az ötödik gólja 25. playoff-mérkőzésén, ezek közül három győztes találat volt.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

KELETI FŐCSOPORT
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Montreal javára
New York Islanders–Washington Capitals 2–1 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, az Islanders javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 4–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Chicago javára
Calgary Flames–Vancouver Canucks 4–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Calgary javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik