NHL: a Carolina kisöpörte az Islanderst, vezet a Dallas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 06:32
null
A Carolina már a legjobb négy között az NHL rájátszásában
A címvédő Washington Capitals után a New York Islanderst is kiejtette a Stanley-kupa-rájátszásból a Carolina Hurricanes, amely utóbbi kisöprése után ellenfélre vár a Keleti főcsoport döntőjében.

A hazai pályán két egygólos vereséget szenvedő Islanders Raleighben 5–2-re kapott ki a harmadik meccsen, és a kiesés küszöbére került. A negyedik találkozót is Észak-Karolinában játszották, s miután az Islanders 1–1-re hozta az első harmadot, a másodikban összeomlott.

A Teuvo Tevarainen és Greg McKegg 66 másodpercen belül betalált, a Hurricanes 3–0-ra megnyerte a második húsz percet, és eldöntötte a párharcot.

A rájátszásban tíz év után visszatérő, 2006-os bajnok Carolina fennállása első rájátszásbeli söprését produkálta. A főcsoport döntőjében a Boston–Columbus párharc (jelenleg 2–2) győztesével találkozik.

A Nyugati főcsoportban a St. Louisban Jason Spezza és Esa Lindell góljával 2–1-re nyerő Dallas 3–2-es vezetést szerzett a párharcban, és a hatodik mérkőzésen hazai pályán bebiztosíthatja továbbjutását.

NHL-RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS
Carolina Hurricanes–New York Islanders 5–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–0

NYUGATI FŐCSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–Dallas Stars 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Dallas javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik