NFL: itt a vége, Tom Brady 22 idény után visszavonul – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.29. 21:08
null
Tényleg itt a vége? (Fotó: Getty Images)
Az ESPN magyar idő szerint szombat este közölte, információi szerint befejezi NFL-pályafutását a 44 esztendős, hétszeres Super Bowl-győztes, ötszörös Super Bowl-MVP, háromszoros alapszakasz-MVP irányító, Tom Brady.

 

Az ESPN, valamint a liga történéseiről mindig jól értesült Adam Schafter és Jeff Darlington páros magyar idő szerint szombat este közölte, hogy információik szerint befejezi pályafutását Tom Brady, minden idők legjobb NFL-irányítója.

Megértem az előrehaladott spekulációkat Tom jövőjével kapcsolatban, de ő az egyetlen, aki teljes pontossággal tud mesélni a jövőbeli terveiről” – reagált a visszavonulás hírére Brady ügynöke, Don Yee, aki hozzátette, hogy cáfolni és megerősíteni sem fogja az információkat.

A 44 esztendős legenda a New England Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, a Tampa Bay Buccaneers játékosaként egyszer nyert Super Bowlt. A floridaiaknál mindössze két idényt töltött el: az elsőben azonnal bajnok lett, míg a második kevesebb mint egy hete ért véget, a Los Angeles Rams elleni főcsoport-elődöntőben.

Brady páratlan karrierje során háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, ötször Super Bowl-MVP és kétszer az évad legjobb támadója. Ő tartja a legtöbb passzolt yard és a legtöbb passzolt hatpontos rekordját is (az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt), emellett ő büszkélkedhet minden idők legtöbb playoffgyőzelmével. A felsoroltakon kívül számos rekord kapcsolódik még a nevéhez – nehezen férhet hozzá kétség, hogy ő a sportág történetének legjobbja.

A történet rövid utóéletéhez hozzátartozik, hogy a Bally Sportsnál dolgozó Mike Silver később arról számolt be, hogy a Tampa Bay Buccaneers vezetősége egyelőre úgy tudja, a klasszis irányító még nem hozott végleges döntést a visszavonulásáról.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik