NFL: a negyedik negyedben fordítva győzte le a Patriotsot a Vikings

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 07:47
null
A Minnesota játékosa, Justin Jefferson az első három idényében már 4203 yardnál jár, amivel a legeredményesebb elkapó lett a liga történetében (Fotó: Getty Images)
Szokás szerint három mérkőzéssel ünnepelték a hálaadást a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL). Mint arról beszámoltunk, a Buffalo Bills fordulatos meccsen, az utolsó pillanatokban szerzett mezőnygóllal győzte le a Detroit Lionst. A Dallas Cowboys remek második félidei teljesítménnyel múlta felül 28–20-ra a New York Giantset, míg a Minnesota Vikings az utolsó negyedben szerzett tíz pontjával fordított és végül 33–26-ra nyert a New England Patriots ellen.

DALLAS COWBOYS–NEW YORK GIANTS

Csak egy mezőnygólt hozott az első negyed a két, egyaránt 7–3-as mérleggel álló csapat rangadóján, de a Giants hárompontosa után a második játékrész már mozgalmasabb volt. Előbb a Dallas futója, Ezekiel Elliott, aztán a Giantsé, Saquon Barkley is eljutott az ellenfél célterületére, ám a nagyszünetben Graham Gano második mezőnygóljával a New York vezetett 13–7-re. Igaz, Barkley TD-jéhez kellett az azt megelőző óriási Darius Slayton-elkapás is.



A második félidőben viszont a Giants már nem tudta tartani Dak Prescottékat. A Cowboys irányítója Dalton Schultzot előbb 25, majd 15 yardról, is megtalálta. 21–13

OOM. @dak finds @BinghamBaller9 and the #DallasCowboys have the lead!

Sőt, a negyedik negyedben újabb sikeres drive-ot vezetett a Dallas és Peyton Hendershot rövid játék utáni futásával eldöntötte a lényegi kérdéseket. 28–13

A Cowboys pedig zseniális ünneplést mutatott be.


Nyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt a Giants még Richie James elkapás utáni TD-jével kozmetikázott az eredményen, de így is 28–20-as vereséget szenvedett.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

MINNESOTA VIKINGS–NEW ENGLAND PATRIOTS

A múlt héten épp a Dallas ellen nagy pofonba beleszaladó, hazai pályán 40–3-as vereséget szenvedő Minnesota Vikings ezúttal jól kezdte a New England elleni mérkőzést és rögtön az első támadásából Kirk Cousins passza után Justin Jefferson touchdownjával előnybe került. Erre viszont Nelson Agholor elkapás utáni TD-jével válaszolt a Patriots, majd Nick Folk mezőnygóljával fordított is.



A második negyedben a Patriots két hárompontosa mellett a Vikings egyet tudott értékesíteni, de a hazaiak T. J. Hockenson elkapásával eljutottak a vendégek célterületére is – más kérdés, hogy az extra pontot Greg Joseph nem tudta értékesíteni, így 16–16-tal fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben aztán megint a Patriots tudott előnybe kerülni Hunter Henry elkapásával, aki még közel húsz yardot tett hozzá Mac Jones passzához. A New England kirúgása után viszont gyorsan egyenlített a Vikings, hiszen Kene Nwangwu saját célterületétől egyyardos távolságra lódult meg és a vendégek nem tudták megállítani! A játékrészt viszont a Patriots nyerte Folk újabb mezőnygóljának köszönhetően.

A negyedik negyedben Joseph hárompontosa után Adam Thielent találta meg a célterületen Cousins, amire viszont a Patriots már nem tudott válaszolni, a Minnesota így 33–26-os sikerrel szerezte meg kilencedik győzelmét az idényben két veresége mellett. A Patriots 6–5-ös mérleggel áll.

A Vikings elkapója, Justin Jefferson pedig a liga történetének legtöbb yardot hozó elkapója lett az első három idényében, hiszen jelenleg 4203 yarddal áll, megelőzve Randy Mosst és Odell Beckham Jr.-t – és hol van még az évad vége…

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NFL
ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
Dallas Cowboys
–New York Giants 28–20
Minnesota Vikings–New England Patriots 33–26

KORÁBBAN
Detroit Lions–Buffalo Bills 25–28


VASÁRNAP JÁTSSZÁK
19.00:
Carolina Panthers–Denver Broncos
19.00: Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers
19.00: Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens
19.00: Miami Dolphins–Houston Texans
19.00: New York Jets–Chicago Bears
19.00: Tennessee Titans–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)
19.00: Washington Commanders–Atlanta Falcons
22.05: Arizona Cardinals–Los Angeles Chargers
22.05: Seattle Seahawks–Las Vegas Raiders
22.25: Kansas City Chiefs–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
22.25: San Francisco 49ers–New Orleans Saints

HÉTFŐN JÁTSSZÁK
2.20:
Philadelphia Eagles–Green Bay Packers (Tv: Arena4)

KEDDEN JÁTSSZÁK
2.15:
Indianapolis Colts–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik