Itt van Amerika
D. Á. 2021.10.14 18:18 Frissítve: 2021.10.14 18:18

NFL: a fehérvári védő túl van a felmérőn, szerinte jó esélyei vannak

Zilai János egyike volt annak a 43 kiválasztottnak, aki részt vehetett a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) londoni játékosfelmérőjén – a 23 éves linebacker szerint jó esélyei vannak a folytatásban.

Fotó: zilayeezy20/Instagram

 

 

Zilai 13 évesen szeretett bele az amerikai futballba, s már ennyi idősen a felnőttekkel edzett, két évre rá pedig közöttük játszott. Most a Tottenham Hotspur stadionjában soha vissza nem térő lehetőséget kapott, hogy megmutassa magát az NFL-csapatok megfigyelőinek – írja az m4sport.hu.

„Hihetetlen az egész! Az, hogy nemcsak Európa, de a világ elitjével együtt készülhettem. Rengeteg profi és félprofi srác volt ott, és már az, hogy velük említenek egy lapon, hatalmas dolog. S mellette az a teljesítmény, amit le tudtam tenni az asztalra...” – fogalmazott a 23 éves linebacker az M4 Sporthíradójának. 

A tehetséges védő úgy érzi, még inkább kilógott volna felfelé a társak közül, ha olyan körülmények között készülhetne, mint ők. Ennek ellenére a személyisége tetszett a megfigyelőknek, ráadásul a technikáját is kiemelték. 

„Amellett, hogy a számok alapján sem teljesítettem rosszul, tudom, hogy a személyiségem is tetszett a megfigyelőknek. Voltak állásinterjú jellegű beszélgetések, amelyeken emberként is meg akartak ismerni minket, és tudom, hogy tetszett nekik a gondolkodásmódom, valamint a lábmunkámat is külön kiemelték. Úgyhogy tényleg jó esélyeim vannak, ám semmiképp sem gondolom, hogy nekem most meg kellene állnom. Hatalmas lendületet adott ez az egész ahhoz, hogy leszegett fejjel nyomjam tovább a felkészülést és az edzéseket.”

A fárasztó tréningen nagy volt a feszültség, azonban a riválisok ahelyett, hogy versengtek volna, inkább biztatták egymást. Zilai elmondása szerint kívülről nyugodtnak tűnhetett, de azért érezte azt a terhet, ami ránehezedett. 

 

 

 

2021.10.21 08:21:40

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Hazai vereséggel nyitott a Portland és a Toronto, nem hibázott a Jazz és a Sixers sem.

2021.10.19 04:27:45

Amerikai sportok CSELŐTEI MÁRK

A Bucks címvédésre készül, a GSW visszavágyik az elitbe, a legutóbbi döntő vesztesét sokan leírják. Ön szerint ki lesz a bajnok?

2021.10.11 20:52:22

Amerikai sportok HARMATH ÁKOS

Negyedik nekifutásra csak sikerült újra NHL-csapatot vinni a „Smaragdvárosba”.

2021.07.15 07:37:09

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Milwaukee 2–0-ás hátrányból jött vissza a párharcba, a folytatás magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

2021.07.09 08:07:27

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A vendégek kezdtek jobban, ám kinti dobásainak köszönhetően a Suns meccsben maradt, majd nyert is.