Itt van Amerika
H. Á. 2021.01.18 00:14 Frissítve: 2021.01.18 01:14

NFL: elbírta Mahomes kiválását a Chiefs, legyőzte a Brownst

Vasárnap este a Kansas City Chiefs is bejutott a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőjébe, miután a Cleveland Browns ellen 22–17-re győzött, ráadásul a harmadik negyed közepén elvesztette irányítóját, a tavalyi Super Bowl MVP-jét, Patrick Mahomest.

 

Mahomes (15) nem tudott maga erejéből felállni az ütés után (Fotó: Getty Images)

A vasárnap este egyetlen konferencia-elődöntőjenek első pontjait a Chiefs szerezte, miután az első negyedben Mahomes egy yardos futott TD-jével megszerezte a vezetést – igaz, Harrison Butker elhibázta az extra pontot –, ám Cody Parker a játékrész végén egy mezőnygóllal szépített (6–3).

FŐBÍRÓ A KÓRHÁZBÓL
A találkozó főbírója, Clay Martin két hete még azzal került a hírekbe, hogy friss koronavírus fertőzöttként kórházba szállították. Ehhez képest vasárnap este némileg lefogyva, de gyógyultan ott volt a pályán és levezette a mérkőzést. 

A második 15 percben aztán rákapcsolt a Chiefs, és Mahomes kiosztott egy TD-passzt Travis Kielcének, majd Butker az extra pont után még két további mezőnygólt is értékesített – egyet 50, egyet 28 yardról –, vagyis 16 pontos előnnyel, 19–3-as vezetéssel mehetett szünetre.

A folytatásban aztán Bukter megint rontott – 33 yardról hibázott egy mezőnygól-kísérletet –, a Browns pedig Baker Mayfield 4 yardos TD-passzával zárkózott, Jarvis Landry volt a címzett. A Chiefstől a harmadik negyedben még egy újabb FG-re futotta, Butker ezúttal betalált 33 yardról (10–22). A játékrész krónikájához tartozik, hogy Mahomes a negyed közepén Mack Wilson szerelése után megsérült, az első diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett, így a folytatásban Chad Henne játszott helyette.

 


 

Az utolsó negyedben a Browns Kareem Hunt 3 yardos futott TD-je jutott lőtávolba, már csak öt pont volt a különbség,és a Cleveland előtt ott is volt a lehetőség a fordításra, miután a vezérét vesztett Chiefsnél Henne nyolc perccel a vége előtt eladta a labdát. A Browns azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a kansasiak jól védekezve puntolásra kényszerítették ellenfelüket, és az utolsó percekben már az órával is játszva végül megnyerték a mérkőzést és bejutottak a főcsoportdöntőbe.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐ
Kansas City Chiefs–Cleveland Browns 22–17

2021.03.02 08:49:44

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Túlórában nyert a Brooklyn, javított a Portland, Nikola Jokics vezetésével győzött a Denver.

2021.03.01 09:27:28

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (KEZDO5.HU)

Egy pont és Jayson Tatum döntött a Celtics–Wizardson • Nem hibázott a Heat, a Grizzlies és a Knicks sem.

2021.02.27 09:25:20

Amerikai sportok AGÁRDI LÁSZLÓ, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Nyert a Celtics, a Raptors, a Kings, a Suns és a Clippers is.

2021.02.26 09:14:56

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Nuggets újabb kellemetlen pofonba szaladt bele. A Sixers levédekezte a Dallast.