NBA: az OKC-től szerzett új irányítót a címvédő Lakers

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.19. 10:56
null
Schröder a Los Angeles Lakersben folytatja (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) címvédő Los Angeles Lakers egy csereügylet keretében megszerezte az Oklahoma City Thundertől a német irányító Dennis Schrödert.    

A 27 éves irányítóért – aki az előző idényben leginkább a kettes poszton szerepelt csereként – a Lakers Danny Greent, illetve a csütörtök hajnali játékosbörzén a 28. helyen választott Jaden McDanielst adta cserébe a Thundernek, mely utóbbit rögtön továbbadta a Minnesota Timberwolvesnak, előbbit pedig nem sokkal később a Philadephia 76ershez cserélte.

Shröder az előző idényben első számú csereemberként játszott az Oklahoma Cityben, ám így is csapata második legponterősebb játékosa volt. Az alapszakaszban 18.9, míg a rájátszásban – melynek első körében 4:3-ra kapott ki az együttes – 17.3 pontot átlagolt meccsenként.

A Lakers keretében ez csupán az első változás az előző kiíráshoz képest, ugyanis a bajnokcsapatból jelenleg kérdéses a jövője Rajon Rondónak, Dwight Howardnak, Kentavious Caldwell-Pope-nak, Avery Bradley-nek, JaVale McGeenek, Markieff Morrisnak és Jared Dudley-nak is, de még a gárda LeBron James melletti másik sztárjának, Anthony Davisnek sincs új szerződése.

A decemberben rajtoló új szezonra egyelőre Jamesnek, Kyle Kuzmának, Alex Carusónak, Talen Horton-Tuckernek és Quinn Cooknak van megállapodása klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik