Itt van Amerika
CS. B., MTI 2022.07.13 11:52 Frissítve: 2022.07.13 13:08

NBA: nem lesz változás, marad a play-in a rájátszás elején

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) illetékes testülete véglegesítette a rájátszásba két éve ideiglenesen bevezetett play-in rendszert, melyben a főcsoportok hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik helyezettjei küzdenek meg az utolsó két playoff-helyért.

 

Az igazgatótanács másik döntésével szigorította a lerohanó csapatok elleni szabálytalanságok megítélését (Fotó: Getty Images)

 

Az NBA versenybizottsága által javasolt és az igazgatótanács által kedden elfogadott rendelkezés szerint a play-innek a legutóbbi idényben használt formája marad érvényben a következő évekre. Eszerint mindkét főcsoportban az alapszakasz hetedik és nyolcadikja egy mérkőzésen dönt arról, hogy melyik gárda jut be a rájátszásba és játszik a konferencia második kiemeltjével a főcsoportok negyeddöntőiben. A vesztes csapat pedig a kilencedik és tizedik helyezett együttesek külön meccsének győztesével küzdhet meg a nyolcadik, utolsó playoff-pozícióért.

Az igazgatótanács másik döntésével szigorította a lerohanó csapatok elleni szabálytalanságok megítélését. Évek óta komoly feszültséget okozott a ligában, hogy a lerohanásokat szándékosan akasztották meg a védekező csapatok, s a szabályok szerint ezek csupán egy sima szabálytalanságot értek, amely után a támadó gárda az oldalvonalról dobhatta be a labdát. A következő szezontól viszont már minden ilyen fault büntetődobást von maga után, melyet követően a támadó együttesnél marad a labda.

(MTI)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.