NBA: GSW-átok – Durant után Thompsont is műteni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 18:29
null
Klay Thompsont is meg kell operálni (Fotó: Twitter)
Az NBA-ben szereplő Golden State Warriors megerősítette, hogy súlyos sérülést szenvedett Klay Thompson, a játékos térdét meg kell operálni.

 

Thompson zseniális teljesítményt nyújtott a Raptors elleni nagydöntő hatodik mérkőzésén magyar idő szerint péntek hajnalban, ám a harmadik negyed végén az egyik támadásnál rosszul érkezett le a földre, a bal térde pedig megbicsaklott – a 29 éves sztár rögtön odakapott, s óriási fájdalmak közepette ugyan két büntetőt még bedobott, de végül már nem tudott visszajönni, s mankóval hagyta el a stadiont.

A vizsgálatok hamar kiderítették, hogy Thompsonnak elszakadt a keresztszalagja, ami miatt meg kell operálni, a rehabilitáció pedig legalább hat-kilenc hónapot vesz majd igénybe – a Warriors néhány napja veszítette el Achilles-ín-szakadás miatt Kevin Durantet, most pedig Thompsonnál is nagy kérdés lesz, hogy mennyit kell kihagynia a következő idényből.

Duranthez hasonlóan Thompson is szabadügynök lesz ezen a nyáron, igaz, az ő esetében nagy az esély a maradásra, míg Durant vélhetően elhagyja a Golden State-et.

NBA, DÖNTŐ
6. MÉRKŐZÉS

Golden State Warriors–Toronto Raptors 110–114
(32–33, 25–27, 31–26, 22–28)
A Warriors legjobb dobói:
Thompson 30/12, Iguodala 22/9, Curry 21/9
A Raptors legjobb dobói: Lowry 26/12, Siakam 26/9, VanVleet 22/15, Leonard 22/3
A nagydöntő végeredménye:
4-2 a Toronto Raptors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik