Itt van Amerika
S. B.
2023.09.27 21:16 Frissítve: 2023.09.27 22:38

NBA: Damian Lillard Adetokunbo csapattársa lesz a Bucksban

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Portland Trail Blazers sztárja, Damian Lillard egy háromcsapatos csereüzlet eredményeképpen a Milwaukee Bucksban folytatja karrierjét.

A Bucksban folytatja Damian Lillard (Fotó: AFP)

Az utóbbi hetekben az amerikai média attól volt hangos, vajon a cserét követelő Lillard végül melyik csapatnál köt ki az idény kezdete előtt. Mivel a hétszeres All Star többször hangsúlyozta, hogy szívesen játszana Miamiban, így logikusan feltételezték sokan, hogy a Heatben köt ki, majd pár napja olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Toronto Raptors lesz a végső befutó.

Végül egyik pletyka sem vált valóra, hisz a 33 éves játékos végül a Milwaukee Bucksban köt ki Janisz Adetokunbo csapattársaként.

 
Lillard 71 pontjával verte meg a ligautolsót a Trail Blazers
Videó: maga Adetokunbo magyarázza el az okot, miért így kell írni a nevét

A wisconsiniaknak sokat kellett feláldozniuk Lillardért, elvesztették ugyanis a liga egyik legjobb védőjét, Jrue Holidayt, valamint egy 2029-es első körös draftcetlit és két első körös cserelehetőséget a 2028-as és a 2030-as játékosbörzén. Ezenkívül a Phoenix Sunstól érkezik még Portlandbe Deandre Ayton és Toumani Camara is. Az arizonai gárda pedig mindezért cserébe megszerezte Jusuf Nurkicot, Grayson Allent, Nassir Little-t és Keon Johnsont.

Köztudott, hogy Lillardot már régóta frusztrálta, hogy bármilyen kiemelkedően is játszott, a Blazersszel nem volt soha valós esélye megnyerni a bajnokságot, így az előző idény végén cserét követelt tizenegy Portlandben töltött év után. Minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy most olyan csapatban találja magát, ahol az egyik legnagyobb az esélye, hogy megszerezze az áhított gyűrűjét.

Az is nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a 33 éves játékos még biztosan képes lesz segíteni Adetokunboékat, hisz az előző alapszakaszban is 32 pont fölött átlagolt, ami harmadik volt a ligában, ráadásul februárban egy 71 pontos meccset is sikerült produkálnia.

A liga minden idők legjobb 75 játékosa közé is beválasztott irányító távozása biztosan megosztja majd az NBA-közösséget, mert sokáig ő volt a hűség megtestesítője, aki annak ellenére sem hagyta el a csapatot, ahova draftolták, hogy nem jöttek az elvárt eredmények.

 

2023.12.06 14:54:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A liga legidősebb aktív edzője az extra tehetség Victor Wembanyamával vezetné vissza csapatát az elitbe.

2023.11.14 22:14:14

Amerikai sportok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Anélkül, hogy ezt elvitatnánk, elismerve, hogy a sikerben mindig nagyon sok ember munkája van, mégiscsak hajlamossá váltam annyira leegyszerűsíteni a dolgot, hogy azt mondjam: minden csapatsikernek az alapja egy (kettő, három...) nagy sportoló.

2023.10.31 09:53:49

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Lakers klasszisa addig nem akar visszavonulni, amíg nem játszott együtt fiával, Bronnyval.

2023.10.20 23:52:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Juhász Dorkánál az olimpiai szereplés az egyik nagy álom.

2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu