MLB: a liga vezetősége április végi rajtot szeretne

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 14:24
null
A liga vezetősége április végi rajtot szeretne (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetősége azt javasolja, hogy április 28-án kezdődjön az idei szezon – írja az MTI.

 

Az AP hírügynökség úgy tudja, az MLB elöljárói pénteken adták át a 2021-es idényre vonatkozó javaslatcsomagjukat a játékosok képviseletének.

Az alapszakasz eredetileg április 1-jén rajtolna, ám az MLB a járványhelyzet miatt szeretne módosítani ezen. A mostani tervek szerint a megszokott 162 alapszakasz-mérkőzés helyett minden gárda 154-et játszana, az első játéknap április 1. helyett április 28., az utolsó október 3. helyett október 10. lenne, míg a rájátszás november 10. körül zárulna. A sportolók a kevesebb alapszakasz-találkozó ellenére fizetésük száz százalékát megkapnák.

Az előző kiíráshoz hasonlóan a playoffba a szokásos tíz helyett 14 csapat kerülne be, és az első körben csak a két főcsoport legjobbjának nem kellene szerepelnie.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban csupán 60 meccses alapszakaszt tudtak lebonyolítani, a rájátszásban a második fordulótól semleges helyszíneken rendezték a mérkőzéseket. A találkozók az egész szezonban zárt kapuk mögött zajlottak, kivételt csak a főcsoport-finálék és a nagydöntő, a World Series összecsapásai jelentettek. Azokra erősen korlátozott számban engedtek be szurkolókat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik