MLB: a játékosok elutasították a rajt halasztását

Vágólapra másolva!
2021.02.02. 09:48
A játékosok szervezete elutasította az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetőségének az idei szezonra vonatkozó javaslatát, melynek részeként április 28-ra tolták volna el a bajnokság rajtját – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az érdekvédelmi szervezet hétfőn este közölte, hogy a pénteken megkapott előterjesztésről három napig tárgyaltak, és végül úgy döntöttek, nem fogadják el. A javaslatcsomag szerint az eredetileg kiírt április 1-jei szezonrajtot csaknem egy hónappal csúsztatnák, a megszokott 162 alapszakasz-mérkőzés helyett minden gárda 154-et játszana, az utolsó játéknap pedig október 3. helyett október 10. lenne, míg a rájátszás november 10. körül zárulna. Az előző kiíráshoz hasonlóan a playoffba a szokásos tíz helyett 14 csapat kerülne be, és az első körben csak a két főcsoport legjobbjának nem kellene szerepelnie.

Az előterjesztésben szintén szerepelt, hogy a játékosok a kevesebb alapszakasz-találkozó ellenére fizetésük száz százalékát megkapnák, ám a liga a módosított meccsszámot nem garantálná. Sajtóhírek szerint a játékosok ellenállását éppen ez váltotta ki, mert ők garanciát kértek arra, hogy fizetésük akkor sem változik, ha felfüggesztik a bajnokságot vagy meccseket törölnek az év folyamán.

Válaszuk után az MLB illetékesei közölték, hogy nem készítenek újabb terveket, azaz marad az eredeti kiírás, így február végén megnyílnak a tavaszi edzőtáborok és április elsején indul a 162 meccses alapszakasz, s a rájátszás is a hagyományos rendszerben zajlik majd, tíz csapattal. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban csupán 60 meccses alapszakaszt tudtak lebonyolítani, a rájátszásban a második fordulótól semleges helyszíneken rendezték a mérkőzéseket.

A találkozók az egész szezonban zárt kapuk mögött zajlottak, kivételt csak a főcsoportfinálék és a nagydöntő, a World Series összecsapásai jelentettek. Azokra erősen korlátozott számban engedtek be szurkolókat.
(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik