Legyőzte a Bullst a Philly, tovább menetel a Toronto, a Cavs és a GSW

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 10:35
null
Ja Morant a két nappal korábbi, Denverben aratott győzelem alkalmával is elégedett volt (Fotó: Getty Images)
A mérkőzésekben gazdag szerdai játéknapon a Golden State Warriors, a Philadelphia 76ers és az immár ötös sikerszériában száguldó Toronto Raptors is elkönyvelte hatodik győzelmét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani idényében. A Memphis Grizzlies az ötödik strigulát húzta be a Denver Nuggets elleni presztízsértékű győzelemmel. A Grizzlies három nap leforgása alatt másodszor győzte le a Nuggetset.

 

Cleveland Cavaliers–Portland Trail Blazers 107–104

Ismét jó volt a Cavs. Az ohióiak az elvesztett első negyed után a kezükbe vették a dolgokat, a második játékrészben 37 pontot dobtak, megléptek és innentől már egyszer sem kerültek hátrányba – eldönteni sem tudták a küzdelmet, de vezettek már 12 ponttal is és folyamatosan ők jártak előrébb. A vége szoros lett, a Blazers a záró etapban mindent megtett, de előbb a kulcsidőszakban Jarrett Allen dobott egymaga sorozatban nyolc pontot, majd 103–101 után Evan Mobley zsákolt, végül pedig az utolsó játéknál Allen védekezett jól Damian Lillardon, aki kihagyta a hosszabbításért elengedett triplát – Mobley leszedte a lepattanót, a Cleveland pedig ötödször is nyert az utóbbi hét meccséből. Allen (24 pont, 17 lepattanó, 4 gólpassz) és Mobley (11 pont, 11 lepattanó) párosa mellett a hátvédduó, Collin Sexton (21 pont, 8/13 mezőnyből) és Darius Garland (19 pont, 10 gólpassz, 5/6 tripla) is remekül játszott, a padról pedig 7/10 triplával szállt be az Osman-Windler duó, így azt is elbírták, hogy Markkanen és Love sem tudott pályára lépni. Ezzel a sikerrel már 5–4-re állnak, következőleg pedig Torontóba látogatnak.

Idegenben nem megy. A vereség után már 0–4-re áll vendégként a Portland és Chauncey Billups csapata továbbra sem találja a kiutat az eddigi kisebb gödörből – a védekezésük ezúttal sem állt a helyzet magaslatán (50 százalék felett dobott ellenük a támadásban nem elit Cavs), közben pedig elöl is ismét meglehetősen vérszegénynek bizonyultak. Damian Lillard (26 pont, 8 gólpassz, 10/27 mezőnyből, 3/12 tripla) és CJ McCollum (21 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 7/19 mezőnyből) sem dobott jól, Jusuf Nurkic megállt hat pontnál, Rob Covingtonnak összesen három dobás jutott, a padról pedig egyedül Anfernee Simons tudott bármit is hozzátenni. A második félidőben végig csak futottak az eredmény után, de nem tudtak mit kezdeni a nagyon masszív Clevelanddel, a kimaradt utolsó dobás után pedig megint nem maradt nekik más, csak az önvizsgálat...

A Cavaliers legjobb dobói: Allen 24, Sexton 21/6, Garland 19/15
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 26/9, Powell 23/9, McCollum 21/12

Indiana Pacers–New York Knicks 111–98

Végig vezetett a Pacers. Myles Turner nyolc pontjával indult a mérkőzés, az Indiana pedig ettől a pillanattól kezdve végig előnyben volt – 36–22-re nyerte az első negyedet és bár a záró etapra a fór jelentős része elkopott (85–83-nál volt legszűkebb az olló), de ott még rá tudott tenni egy lapáttal és visszaállította a különbséget. Az említett Turner egyébként is remekelt (25 pont, karriercsúcsot jelentő 7/10 tripla, 13 lepattanó, 3 blokk 29 perc alatt), de az idén először együtt játszó Brogdon, LeVert páros volt az, aki igazán működtette a rendszert: ők ketten 38 pontot és 12 gólpasszt jegyeztek, elosztották a labdákat és jó helyzeteket alakítottak ki. Domantas Sabonis ezúttal háttérbe húzódott, nem nagyon bírt Julius Randle-lel és ki is pontozódott, de nem is volt tőle szükség többre, a legutóbbi, Spurs elleni meccsük után ismét nagyon jól játszottak csapatként és ismét nyerni tudtak, úgyhogy otthon már 3–2-re állnak – a pocsék rajtot követően elkezdék összeszedni magukat.

Javulnia kell a Knicksnek. Jól kezdte a szezont, de most már sorozatban másodszor kapott ki a New York, ráadásul meglehetősen egyértelműen, végig hátrányban játszva. Tom Thibodeau vezetőedző szerint két gondjuk volt, egyrészt védekezésben nem koncentráltak eléggé, nem tettek bele elég energiát, másrészt pedig nem figyeltek oda a lepattanózásra, ezek okozták a vesztüket. Mi azért hozzátennénk még Kemba Walker játékát (4 pont, 2/11 mezőnyből), Mitchell Robinson eltűnését (3 pont, 6 lepattanó, Turner szétszedte) és a csapatszinten bedobott 5/24 hármast is, a második félidőben összesen egyszer találtak be kintről, így nem volt esélyük komolyabb rohamot vezetni, ami megpecsételte a sorsukat. Még mindig 5–3-ra állnak, következőleg a tartalékos Buckshoz látogatnak, úgyhogy nincsenek rossz helyzetben, de ki kell javítaniuk a hibáikat, hogy haladhassanak tovább.

A Pacers legjobb dobói: Turner 25/21, LeVert 21/3, Brogdon 17
A Knicks legjobb dobói: Barrett 23/6, Randle 18, Fournier 14/3

Orlando Magic–Boston Celtics 79–92

Ilyen támadójátékkal nem lehet nyerni. Nem kezdett rosszul a Magic, az első negyedben 50%-os mezőnymutatóval 28 pontot dobtak, és félidőben is vezettek még két ponttal, mivel a Celtics játékosai sem dobtak túl jól, de a fordulás után összeomlottak támadásban. A harmadik negyedben csak 2/17 dobásuk ért célba, ezt a játékrészt 31–10-re bukták el, Jaylen Brown lassítása is komoly gondokat okozott, így ez a periódus megpecsételte a sorsukat. A Magic végül 32.1 százalékos mezőnymutatóval, illetve 20.9 százalékos triplázással fejezte be a meccset, és egyénileg senki sem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani náluk. A szezont nagyszerűen kezdő Cole Anthony (13 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) próbálkozott becsülettel, de Marcus Smart vezetésével 4/18-on tartották őt a vendégek. Mellette Wendell Carter Jr. (13 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz) dupla duplázott, és tán ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a hazaiaknál, de támadásban ő sem tudott előlépni.

A harmadik negyedben robbantott a Celtics. Megszakította a rossz sorozatát a Celtics, három vesztes mérkőzés után tudtak nyerni, köszönhetően annak is, hogy a mérkőzés harmadik negyedében óriási lendülettel tértek vissza a pályára, ahol egy 18–1-es futással indítottak. Ime Udoka is a fordulást követő időszakot emelte ki, a félidőben úgy döntöttek, hogy a Magic dobóformája miatt arra kell kényszeríteni az ellenfelüket, hogy kívülről próbálják megverni őket, és ezért inkább a festéket szállták meg. Ez bejött, és közben támadásban Jaylen Brown ki tudott emelkedni, 10/17-es mezőnymutatóval szerzett 28 pontot, egyértelműen ő jelentette a különbséget a két csapat támadójátéka között. Mellette Smart védőmunkáját, valamint Al Horford (12 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz, 3 blokk) sokoldalú játékát lehet leginkább kiemelni, így most belefért, hogy Jayson Tatum (14 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) ismét egy gyengébb estét fogott ki, és csak 4/16-tal célzott mezőnyből.

A Magic legjobb dobói: Anthony 13/6, Carter Jr. 13/6, Hampton 12/3
A Celtics legjobb dobói: Brown 28/9, Tatum 14/3, Horford 12/6, R. Williams III 12

Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 103–98

Újabb fontos Philly-győzelem. Tobias Harris és Danny Green is hiányzott a hazaiaknál, akiknél ugyan visszatért Joel Embiid, de a sztárcenter most sem a domináns arcát mutatta, láthatóan továbbra sem egészséges – persze 18 ponttal, 9 lepattanóval, 7 gólpasszal és remek védekezéssel azért így is nagyon sokat segített. A Sixers nagyszerűen kezdett, az első negyedet rögtön tíz ponttal nyerte meg és onnantól folyamatosan vezetett, elvette a Bulls játékait, elöl pedig kiválóan dobott, így őrizte az előnyét és már a záró etap kezdetén is 12 pont volt közte. A hazaiak számára ekkor jött egy hullámvölgy, tízből kilenc dobásukat elrontották, így 87–87-nél egyenlített a Chicago, de a Phillyben volt még tartalék, Seth Curry dobott két középtávolit, Embiid pedig gyors öt pontot, ismét meglógtak, hogy aztán a Bulls még egy rohammal visszajöjjön 100–98-ra fél perccel a vége előtt. A döntő szót viszont Curry mondta ki, tíz másodperccel az órán bevert egy újabb nehéz tempót, majd Embiid brusztolt még egy nagyot, ezzel pedig ismét nagyon fontos győzelmet arattak – 6–2-re állnak a sérüléseik és problémáik ellenére, úgyhogy elégedettek lehetnek.

A felzárkózás most is megvolt. Tizennyolc pontos hátrányból szedte össze magát a Chicago, Billy Donovan vezetőedző is azt emelte ki a meccs után, hogy játékosai sosem adják fel, ezt már sokadszor bizonyították a szezon során – nincs számukra elveszett meccs és minden hátrányból képesek futást vezetni. Ez most is megtörtént, visszajöttek egálra, de a hajrában egyszerűen pontosabb volt a Sixers, a Curry-Embiid kettő-kettőkre nem volt igazi válaszuk, 50–50-es szituációkat is elvesztettek, így ezúttal be kellett érniük a szoros vereséggel. Pedig DeMar DeRozan sorozatban másodszor dobott 37 pontot (13/22 mezőnyből, 10 lepattanó) és Zach LaVine is kitett magáért (27 pont, 9 lepattanó), de a többiek most elmaradtak a várakozásoktól és Nik Vucsevics gyenge formája is egyre feltűnőbb – csapatként a 30 százalék alatti triplázásukkal sem lehetnek elégedettek és bár most is jagyon jól állnak a tabellán (szintén 6–2), de az eddigi teljesítményük miatt megnőtt a velük kapcsolatos elvárás is...

A 76ers legjobb dobói: Curry 22/6, Embiid 18/3, Niang 18/12
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 37, LaVine 27/6, Ball 13/9

Washington Wizards–Toronto Raptors 100–109

Beal nem kapott elég segítséget. Egymást követő második vereségét szenvedte el a szezont kiválóan kezdő Wizards, és ezúttal az jelentette a hazaiaknál a legnagyobb problémát, hogy Bradley Beal (25 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) nem kapott elegendő segítséget, főleg a pálya széthúzásával akadtak ezúttal gondok. A palánk alatt ugyan szép munkát végzett a kispadról beszálló Montrezl Harrell (15 pont, 10 lepattanó, 3-3 gólpassz és blokk), helyére küldött 9/10 büntetőt is, ugyanakkor a másik két, Russell Westbrookért a Lakerstől megszerzett játékos, Kyle Kuzma és Kentavious Caldwell-Pope egyszerre fogott ki rossz napot, közös erővel 5/23-as mezőnymutatót, azon belül 0/11-es triplázást tudtak felmutatni. Nagyon hiányoztak a kinti dobásaik, mert így csak 25 százalékkal céloztak csapatszinten is, ráadásul Spencer Dinwiddie (12 pont, 3 gólpassz) sem tudott most faktor lenni, ezt pedig kihasználta a több lábon álló, hatékonyabb kinti-benti játékot hozó Raptors.

Most VanVleet lépett elő. Scottie Barnes egymást követő második meccsét hagyta ki, és ezzel valamelyest megborult a Raptors támadójáték idén jellemző egyensúly, legutóbb OG Anunobynak kellett 36 pontot dobnia, míg most Fred VanVleet állt a csapat élére szezoncsúcsot jelentő 33 ponttal, és ehhez hozzátett 6 gólpasszt is. Anunoby (21 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) játékára ezúttal sem lehetett panasz, ahogyan a Barnes helyére a kezdőbe átmenetileg bekerülő Szvatoszlav Mikhailiuk, valamint Gary Trent Jr. is hozta magát, mindketten 15 pontot szórtak. A Raptors a második negyed elején ragadta magához a kezdeményezést, a mérkőzés utolsó 34 percében végig ők vezettek, köszönhetően annak is, hogy a második 12 percet 30–19-re húzták be. A vendégek ezzel sorozatban ötödször nyertek, és legközelebb a Pistons ellen reális esélyük lehet arra, hogy tovább folytassák a jó sorozatukat.

A Wizards legjobb dobói: Beal 25/6, Harrell 15, Neto 14/6
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 33/9, Anunoby 21/9, Trent Jr. 15/6, Mikhailiuk 15/6

Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 117–108

A harmadik negyed végén döntötte el a Brooklyn. Szoros meccset vívtak a felek a harmadik játékrész hajrájáig, az első negyedet még a Nets nyerte, a másodikban visszavágott a Hawks és egálra álltak a csapatok – egészen addig, amíg a Brooklyn egy 20–4-es rohanást össze nem rakott, amellyel 16 pontos, döntőnek bizonyulő előnybe került a záró etap előtt. Kevin Durant egymaga 13 egységet szerzett ebben az időszakban, ő fűtötte ezt a futást, innentől már nem forgott veszélyben a sikerük, beosztották ezt a fórt és sorozatban harmadik győzelmükkel 5–3-ra javították a mérlegüket. Durant remeklése (32 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 13/20 mezőnyből) mellett James Harden is igyekezett (16 pont, 11 gólpassz, 5/11 tripla), Joe Harris 6/8 hármast süllyesztett el, a padról pedig 24 pontot szórt az Aldridge, Mills duó – csapatszinten 22 triplával és 34 gólpasszal zártak, saját bevallásuk szerint kezdik utolérni magukat és most már felvették a ritmust. Erre szükségük is van, mert most egy hatmeccses idegenbeli túrára indulnak...

Nem volt rossz az Atlanta sem. Trae Young szerint az említett 20–4-es futás idején csúszott szét a védekezésük és egy ennyire jó csapat ellen ezt nem tudták már kijavítani, de egyébként ők sem játszottak rosszul sem hátul, sem elöl. Young azért csak 6/22-t dobott (21 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz), de Clint Capela és John Collins is dupla-duplázott, De'Andre Hunter pedig 10/11 jó dobással, közte 6/6 triplával szórt 26 pontot, hogy a padról 7/9-es mezőnymutatóval beszálló Kevin Huertert ne is említsük. Összességében ők is jó kosárlabdát mutattak be, de az a párperces rövidzárlat a vesztüket okozta - most már csak 4–4-re állnak, ráadásul a következő időszakban a Jazz, Suns, Warriors, Jazz, Nuggets, Bucks sorozatot kell megoldaniuk.

A Nets legjobb dobói: Durant 32/6, Harris 18/6, Harden 16/15
A Hawks legjobb dobói: Hunter 26/18, Young 21/6, Huerter 16/6

Memphis Grizzlies–Denver Nuggets 108–106

Egylabdás meccset nyert a Grizzlies. Szenzációsan kezdte a meccset a Memphis, az első negyedet 18 ponttal nyerte meg, majd a másodikban jött a fordulat, azt ugyanis már a Nuggets vitte el 17 egységgel. A harmadik játékrészben fordítottak is a vendégek, majd a záró etapban megint erősített a Grizzlies, méghozzá Jaren Jackson Jr. vezetésével: a hazaiak erőcsatára 3/3 triplát, 5 lepattanót és egy fontos blokkot jegyzett a döntő időszakban. A küzdelemből így igazi egylabdás végjáték lett, három perccel az órán még a Denver vezetett 104–102-re, de előbb Ja Morant dobott kulcsfontosságú kettest, majd Desmond Bane vert be egy óriási triplát. Nikola Jokics duplája után Morant kihagyott egy büntetőt, így a Nuggets az egyenlítésért támadhatott, Jokics utolsó pillanatban eleresztett dobása azonban most lejött a gyűrűről, így óriási csatában, de megnyerte a meccset a Memphis. Az említett Jackson 22 ponttal, 5/9 triplával, 8 lepattanóval és 3 blokkal zárt, Morant 18–6–6-ot hozott, de Bane, Anderson, Melton és Williams is elérte a tízpontos határt – 52 százalékos mezőnymutatót és 47 százalékos triplázást jegyeztek csapatként, összességében megérdemelten győztek.

A Denver is megérdemelte volna. A vendégek játékára sem lehetett panasz, magas színvonalú meccsen maradtak alul úgy, hogy jól védekeztek és két kulcsjátékosuk révén támadásban is hozták a megfelelő szintet. Nikola Jokics MVP-hez méltó teljesítményt nyújtott (34 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 11/20 mezőnyből, 11/11 büntető), mellé pedig Will Barton nőtt fel (26 pont, 7 gólpassz, 4/9 tripla), igaz, rajtuk kívül másban nem volt túl nagy tűzerő, főleg a 30 százalék alatti triplamutatójukat bánhatják. A végén így is minden esélyük megvolt a sikerre, de 104–102 után sorozatban három dobást hibáztak el, majd a végén Jokics kettesénél sem volt szerencséjük – így zsinórban másodszor kaptak ki és már csak 4–4-re állnak.

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson 22/15, Morant 18, Bane 16/9, Anderson 16/6
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 34/6, Barton 26/12, Porter Jr. 12

Minnesota Timberwolves–Los Angeles Clippers 115–126

Most kapott segítséget George. A Clippers eddigi meccsei nagyjából úgy néztek ki, hogy támadásban „halott” volt a csapat és Paul George próbálta egyedül a hátára venni a gépezetet, ezen az estén viszont a társak is kisegítették – dobtak is mindjárt 126 pontot egészen brutális, 60.3 százalékos (!) mezőnymutatóval és 58 százalékkal elsüllyesztett 22 darab triplával. George most is jó volt (32 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 11/18 mezőnyből, igaz, eladott 8 labdát), azonban ezúttal mások is felnőttek mellé: Reggie Jackson (29 pont, 8 gólpassz, 7/9 hármas) és Nic Batum (20 pont, 6/8 hármas) is ihletett napot fogott ki, ők alig-alig hibáztak, de a padról beszálló Terance Mann (17 pont, 3/3 tripla) is nagyot játszott. Ezzel a tűzerővel végül egyszerűen túldobták a Minnesotát, a harmadik negyedben 45 egységet tettek fel a táblára és ebben az időszakban tudtak meglógni, a negyedik játékrészben pedig visszaverték a Wolves összes felzárkózási rohamát – mindig jött egy újabb tripla, egy újabb kosár, amikor szükségük volt rá. A legnagyobb előnyük 15 pont volt és idén először tudtak egymás után két meccset is megnyerni – a pocsék rajt után talán ők is elindulhatnak felfelé.

Nem tudta tartani a lépést a Wolves. A D'Angelo Russellt nélkülöző hazaiak számára nem volt más út, csak a dobópárbaj, mert védekezésben nem tudtak mit kezdeni a szenzációsan játszó Clippersszel – viszont a pályaelőny ellenére bennük most nem volt annyi pont, amennyi a győzelemhez kellett volna. Anthony Edwards (28 pont, 6 gólpassz) és Karl-Anthony Towns (18 pont, 11 lepattanó, 4 labdaszerzés) igyekezett, Pat Beverley két gólpasszra volt egy tripla duplától korábbi csapata ellen, Malik Beasley 4/8 triplát küldött a gyűrűbe, de a Clippers egyszerűen túldobta őket a harmadik negyedben és erre nem tudtak igazán reagálni. Chris Finch vezetőedző szerint a fizikalitásuk hiányzott, nem voltak elég kemények, nem helyeztek elég nagy nyomást a labdásra, ezen pedig muszáj változtatniuk, mert pontosan ilyen csapattá szeretnének válni – sorozatban harmadszor kaptak ki, a jó rajt után eléggé megtorpantak.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 28/9, Towns 18/9, Beasley 14/12
A Clippers legjobb dobói: George 32/12, Jackson 29/21, Batum 20/18

San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 108–109

Nem volt fáradt a Dallas. A Heat elleni, előző esti vereség után sem mozgott rosszul a Mavericks és a végig szoros, az utolsó pillanatig kiélezett találkozón a győzelmet is ki tudta harcolni, amely így nagyon fontos sikernek számít a Kidd-legénység számára. A negyedik negyedet még kétpontos hátrányból kezdték a vendégek, de aztán 94–94 után beindult a remekül játszó Jalen Brunson és egymaga 13 pontot dobott innentől – mindene beesett, szenzációs perceket produkált. Az ő egyéni extrája pedig el is döntötte a meccset a javukra, vezettek már öt ponttal is, a végeredményt pedig egy utolsó pillanatos Spurs-tripla állította be – igaz, 2.7 másodpercnél éppen Brunson hibázott két büntetőt, amellyel váratlan esélyt adott a San Antoniónak, de a hazaiak már nem jutottak el dobásig. Brunson végül 31 ponttal, 10 lepattanóval és 15 kiharcolt büntetővel zárt, Luka Doncic 23 pontot, 12 lepattanót és 7 gólpasszt tett hozzá, Tim Hardaway Jr. pedig szintén 23 pontig jutott – legyőzték a fáradtságukat és értékes idegenbeli győzelemmel távozhattak az állami rivális csarnokából.

Popovich Brunsont dicsérte. A két csapat előző összecsapásán is Brunson volt a kulcs, Gregg Popovich, a San Antonio vezetőedzője pedig ki is emelte a játékost: mint mondta, „ismét gyilkos volt”, nagyon kemény, de okos, képzett kosarasnak tartja, aki mindkét meccs negyedik negyedében döntő faktorrá tudott válni ellenük. A Jakob Pöltlt nélkülöző Spursnél egyébként ismét Dejounte Murray (23 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) és Devin Vassell (21 pont, 3/6 tripla) volt a legjobb, a lepattanózást viszont 56–40-re elbukták, ami végül nem fért bele – így is egy-két kulcsjátékra voltak a győzelemtől, de a nyolcadik meccsükön hatodszor is kikaptak, úgyhogy a részsikereknél most már többre lenne szükségük.

A Spurs legjobb dobói: Murray 23/6, Vassell 21/9, White 19/3
A Mavericks legjobb dobói: Brunson 31/3, Doncic 23/9, Hardaway Jr. 23/9

Golden State Warriors–Charlotte Hornets 114–92

Simán nyert a Warriors. Ismét fesztiválhangulat uralkodott a GSW csarnokában, Steve Kerr csapata ugyanis a harmatos első negyed után kezébe vette a gyeplőt és összességében teljesen egyértelműen nőtt a Charlotte fölé. Steph Curry ugyan gyengén dobott, de 15 pontja mellé leszedett 8 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt, Jordan Poole elvitte a show-t elöl (31 pont, 7 tripla), Draymond Green és Andre Iguodala hozta a szokásos glue-guy stílusát, Andrew Wiggins is hozzátett, a padról pedig Damion Lee 15 ponttal és 3/4 triplával, míg Gary Payton Ii elképesztő védekezéssel és 6/9 jó dobással szállt be. A már határozottan bemelegítő, dobálgató, zsákoló Klay Thompson is azt mondta, hogy egész este nézné, ahogy Payton védekezik, a fiatal hátvéd óriási pluszt adott a csapatnak – a második félidőt összességében 21 ponttal nyerték meg, ott már nem is adtak esélyt a Hornetsnek. A Warriors az újabb sikerével már 6-1-re áll és egyelőre mindent kihoz a „home-heavy” sorsolásából, következőleg pedig a Pelicanst fogadja.

Kicsit megtorpant a Charlotte. Sorozatban másodszor, összességében hatból negyedszer kapott ki a Hornets, a vendégek pedig ezúttal támadásban is összeomlottak, pedig eddig ez jelentette a sikereik zálogát. Ugyan Miles Bridges most is hozta magát (32 pont, 9 lepattanó, 12/22 mezőnyből, 5/9 tripla) és Gordon Hayward is dobott 23 pontot, de a Ball, Rozier hátvédpár 1/13 triplával zárt, a tavaly még GSW-játékos Kelly Oubre Jr. pontot sem szerzett, csapatszitnen alig 37 százalékkal dobtak mezőnyből és 28 százalékkal távolról, ez nem férhetett bele úgy, hogy a védekezésükön nem tudtak javítani. James Borrego szerint csapata teljesen ritmust vesztett, sok volt az eladott labda, rossz helyre mentek a passzok, nem jutottak el a gyűrűig, de ebben erősen benne volt a GSW védekezése is, az zökkentette ki őket ennyire – dicsérte az ellenfelet, mindenesetre következőleg, a Kings ellen már javítaniuk kellene.

A Warriors legjobb dobói: Poole 31/21, Curry 15/9, Lee 15/9
A Hornets legjobb dobói: Bridges 32/15, Hayward 23/6, Ball 14

Sacramento Kings–New Orleans Pelicans 112–99

A negyedik negyed döntött. Egyik csapat sem játszott túl acélosan ezen a találkozón, de egy periódus eldöntötte a küzdelmet – amelyben minimálisan, de addig is inkább a Kings volt felül. A Pels ugyanis ekkor, a negyedik negyedben sorozatban 10 dobást hibázott el, a Sacramento pedig Tyrese Haliburton vezetésével egy 14–0-t futott, amelyből már nem volt visszaút – az erejével elkészülő New Orleans összesen 12 pontot dobott a záró etapban, ezzel nem nyerhette meg a kiélezett találkozót. A Kingsnél Haliburton 20 pontot szórt 7 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel, de a hazaiaknál a mostanában megszokottak szerint megoszlottak a terhek, a kilenc pályára lépő játékosból heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak. A Pelsnél is megcsinálták ezt öten, de Williamson és Ingram nélkül nem tudtak úrrá lenni a hullámvölgyükön a záró etapban, ez pedig megpecsételte a sorsukat – edzőjük, Willie Green szerint neki személy szerint is jobb edzői munkát kell végeznie akár a meccsek közben is, ha javulni akarnak, mert a jelenlegi 1–8-as mérlegüket nem tudják kitenni az ablakba. A stabilabb Kings viszont két vereség után javított és 4–4-re áll, most pedig még zsinórban három hazai meccset vív.

A Kings legjobb dobói: Barnes 23/12, Haliburton 20/3, Fox 19/6
A Pelicans legjobb dobói: Graham 16/12, Alexander-Walker 16/3, Valanciunas 14/6, Lewis Jr. 14/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–Portland Trail Blazers 107–104
Indiana Pacers–New York Knicks 111–98
Orlando Magic–Boston Celtics 79–92
Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 103–98
Washington Wizards–Toronto Raptors 100–109
Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 117–108
Memphis Grizzlies–Denver Nuggets 108–106
Minnesota Timberwolves–Los Angeles Clippers 115–126
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 108–109
Golden State Warriors–Charlotte Hornets 114–92
Sacramento Kings–New Orleans Pelicans 112–99

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik