Bryant 40 pontja ellenére újra mélyponton a Lakers

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.28. 09:28
null
James Harden ismét a Houston nyerő emberének bizonyult (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában öt találkozót játszottak a legutóbbi játéknapon, ezek közül kiemelkedett a Los Angeles Lakers és az Indiana Pacers derbije, amely kifejezetten nézhetetlen és pocsék meccsnek indult, mégis érdekes lett a hajrája. A 40 pontos Kobe Bryant egyedül több pontot szerzett, mint csapattársai, Mike D’Antoni legénysége mégis újra negatív mérleget tudhat magáénak. Az est sztárja Bryant mellett James Harden és az évad első 20, 20-as teljesítményét szállító Kevin Love volt.

Philadelphia 76ers–Dallas Mavericks 100–98

A 22-t szóró Evan Turner vezette Philadelphia a hajrában előbb „megnyerte” a meccset, majd majdnem sikerült elvesztenie a találkozót, de OJ Mayo kihagyta mindkét büntetőjét kétpontos hátrányban két másodperccel a lefújás előtt. Igaz, a másodikat szándékosan – és még vissza is szerezte a támadópattanót a Mavericks, de abból sem tudtak kosarat szerezni a vendégek –, ám végül diadalmaskodott a Sixers, a Dallas pedig már 50 százalék alatt áll. Dirk Nowitzki mielőbbi felépülése úgy kellene ennek a texasi alakulatnak, mint egy falat kenyér... Érdekesség, hogy a Philadelphiából a nyáron amnesztiával eltávolított Elton Brand ideje már Dallasban is kezd kitelni, most csak a padról hozta őt be Rick Carlisle mester (ahogy a kezdőirányítót, Darren Collisont is), de ezzel legalább sikerült felpaprikázni az egykori 1/1-est, és a 17 pontos, 8 lepattanós teljesítménye az egyik legjobb volt idén.

A 76ers legjobb dobói: Turner 22, T. Young 20, Holiday 18
A Mavericks legjobb dobói: Kaman 20, Brand 17, Marion 17

Cleveland Cavaliers–Phoenix Suns 78–91

Anderson Varejao lassan a legtöbbet fejlődött játékos címéért is harcba szállhat, hiszen amellett, hogy stabil lepattanózó, hozza a pontokat is, ráadásul egészen változatos dobóhelyzetekből teszi mindezt, ma is így jutott el egy 20 pontos, 18 lepattanós dupla dupláig. Az már más kérdés, hogy ez a Kyrie Irving nélkül felálló csapatán semmit sem segített, és a 19 pontja mellett 7 gólpasszt is elkönyvelő Goran Dragic simán győzelemre vezette a Sunst Clevelandben.


A Cavaliers legjobb dobói: Varejao 20, Waiters 18, Gee 12
A Suns legjobb dobói: Dragic 19, Beasley 15, Scola 14

Houston Rockets–Toronto Raptors 117–101

A Rockets a jelenleg családi gyász miatt hiányzó vezetőedző, Kevin McHale elhunyt lánya emlékéért játszott és nyert a Raptors ellen. James Harden 24 ponttal és 12 gólpasszal tisztelgett, de a 22-t szóró Patrick Patterson is kiemelhető a hazaiaknál. A teljesen sansztalan Torontót a 21 pontot szóró Andrea Bargnani vitte a hátán, de csak az első félidőben, az újonc Terrence Ross 19 pontos karriercsúcsa pedig dicséretes, de csapatszinten egyre inkább megzuhanóban a kanadai alakulat, amelynek irányítója, Kyle Lowry csupán 7 ponttal és 5 gólpasszal tért vissza korábbi sikerei helyszínére. A török Asik 13 pontos, 18 lepattanós dupla duplájával kezdi meghálálni azt a sok pénzt, amit a nyáron rááldozott a Houston, a gárda pedig már 50 százalékon áll.

A Rockets legjobb dobói: Harden 24, Patterson 22, Parsons 18
A Raptors legjobb dobói: Bargnani 21, T. Ross 19, DeRozan 12, Valanciunas 12, Calderon 12, E. Davis 12

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 89–97

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: George Hill, aki két gyönyörű kosárral tett arról, hogy a Pacers borítsa a papírformát Los Angelesben, a Lakers vendégeként. A győztes találatot 0.1 másodperccel a lefújás előtt szerezte.
A nap lúzere: Dwight Howard, aki 12 büntetőjéből csupán 3-at értékesített, és utolsó két kihagyott kísérletével jelentős szerepet játszott abban, hogy a Lakers megint elbukott saját közönsége előtt.

Kevin Love 23 ponttal és 24 lepattanóval jelezte, hogy elege van a vereségekből, győzelemre is vezette az évad első 20, 20-as produkciójával a Minnesotát, amely mindhárom korábbi mérkőzését elvesztette, melyeken már játszhatott a lepattanókirály. Most az ő, illetve a kiegészítőemberek remek kollektív teljesítményének köszönhetően nem nagyon maradt izgulnivalója a vendégeknek Sacramentóban. A hazaiaknál a 20-20 pontot szállító DeMarcus Counsins, Tyreke Evans pároson kívül mindenki más gyenge teljesítményt hozott, így nem volt elég lendülete a Kingsnek a fordításhoz az utolsó etapban.

A Kings legjobb dobói: Cousins 20, T. Evans 20, M. Thornton 12, I. Thomas 12
A Timberwolves legjobb dobói: Love 23, Ridnour 18, Pekovics 16

Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 77–79

Az eddig harmatgyenge – igaz, kétmeccses győzelmi szériával érkező – Indiana megtréfálta a Lakerst Los Angelesben, erre sem sokan számítottak a feldobás előtt. A 20 kihagyott büntetővel, 21 eladott labdával, 28-ból 6-os triplázással, 31.6 százalékos mezőnymutatóval és 5 kispadponttal csoda is lett volna, ha nyer Mike D’Antoni csapata, amely a 40-et szóró, (igaz 10 labdát el is adó) Kobe Bryanten kívül összesen(!) 37 dobott pontra volt képes. A végig vezető Indianát még így is elkaphatta volna a Lakers, ha David West véleményes faultkiharcolása utáni büntetőjét követően mínusz egy pontnál nem hagy ki 4-ből 4 kísérletet a vonalról Dwight Howard (12-ből 3-as büntetőzés) és Metta World Peace. George Hill ekkor egy gyönyörű floaterrel növelte háromra a különbséget, de az influenzásan is hatalmasat játszó – bár rengeteget vállaló – Bryant bevert egy emberes triplát, ám 0.1 másodperccel a végső dudaszó előtt megint jött a végül 19 egységig jutó Hill, és egy pattogós közelivel megnyerte a meccset a Pacersnek. Vereségével a Los Angeles-i sztárcsapat– amely még ma sem számíthatott Steve Nashre és Steve Blake-re– újra negatív mérleggel áll.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 40, D. Howard 17, P. Gasol 10
A Pacers legjobb dobói: Ge. Hill 19, Da. West 16, George 12

GEORGE HILL GYŐZTES KOSARA
NBA
ALAPSZAKASZ, 28. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Dallas Mavericks 100–98
Cleveland Cavaliers–Phoenix Suns 78–91
Houston Rockets–Toronto Raptors 117–101
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 89–97
Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 77–79
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik