NHL: Ovecskin 849. gólja semmit nem ért Crosbyék ellen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 07:30
Alekszandr Ovecskin 849. gólja nem sokat ért a Capitalsnek a Penguins ellen (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals klasszisa, Alekszandr Ovecskin megszerezte pályafutása 849. gólját az észak-amerikai profi jégkorongligában, az NHL-ben, de ebben nem sok örömét lelte, ugyanis csapata hazai jégen simán, 4–1-re kikapott a Pittsburgh Penguinstől.

Ovecskin gólja csak szépségtapasz volt a fővárosiaknak, akik nem kezdték jól a mérkőzést és 30 perc alatt háromgólos hátrányba kerültek, ahonnan már nem tudtak visszajönni. 

Hazai pályán Gabriel Vilardi NHL-karrierjének első mesterhármasával múlta felül 5–2-re a Winnipeg Jets a Calgary Flamest, ezzel biztossá vált, hogy a Dallas Stars, a Vancouver Canucks és a Colorado Avalanche után a Jets is bejut a kieséses szakaszba a Nyugati konferenciából.

A Boston Bruins is kiválóan kezdett a rájátszásba már szintén bejutó Carolina Hurricanes vendégeként, hiszen 11 perc után 3–0-s előnyben volt, és végül a ligában 400. gólját szerző Brad Marchand vezérletével győzött is 4–1-re.

A legjobban mégsem a Penguins vagy a Bruins kezdte az aktuális meccsét, az Ottawa Senatorst idegenben 6–0-ra kiütő Florida Panthers ugyanis már 97 másodperc után kettővel ment, ez pedig klubrekord, megdöntve a 2010. decemberi csúcsot, amikor 102 másodperc kellett két floridai találathoz.

A Tampa Bay Lightning gólzáporos mérkőzést nyert meg 7–4-re a Montreal Canadiens otthonában. A vendégeknél a 2+1-gyel záró Steven Stamkos mellett remekelt az egy gólig és két gólpasszig jutó Nyikita Kucserov is, aki az edmontoni Connor McDaviddel rég nem látott teljesítményt produkált, ugyanis az NHL-ben ez csupán a nyolcadik olyan idény, amikor egynél több játékos jut el 90 gólpasszig, ilyenre legutóbb közel 30 éve, az 1995–1996-os kiírás óta nem volt példa.

NHL
ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 1–4
Columbus Blue Jackets–New York Islanders 2–4
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 4–7
Ottawa Senators–Florida Panthers 0–6
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 1–4
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 2–5
Nashville Predators–St. Louis Blues 6–3
Winnipeg Jets–Calgary Flames 5–2
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik