NFL: Prescott hibái padlóra küldték a Dallast; nyert a Detroit

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 07:34
null
A dallasiak (balra) hamar hátrányba kerültek a Green Bay ellen és hiába futottak az eredmény után, nem volt esélyük a fordításra (Fotó: twitter.com/Dallas Cowboys)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának 1. fordulójában a Green Bay Packers idegenben ütötte ki a Dallas Cowboyst, míg a Detroit Lions hazai pályán, végletekig kiélezett meccsen 24–23-ra győzött a Los Angeles Rams ellen.

A Dallas–Green Bay meccsen döntőnek bizonyult, hogy az első két negyedben a hazaiak irányítója, Dak Prescott kétszer is eladta a labdát, amit a vendégek ki is használtak és 27–0-ra is vezettek, a félidőben pedig 27–7-re.

A folytatásban Prescott és a Cowboys támadósora összekapta magát, az irányító összesen 403 passzolt yarddal és 3 TD-passzal fejezte be a meccset, de a vendégek sem ültek a babérjaikon, a Packers egy újabb futott és két passzolt TD-vel lezárta a meccset a 4. negyed elejére. A Packers irányítója, Jordan Love 272 yardot passzolt, közte három TD-t, Aaron Jones pedig három futott TD-t ért el (és 118 yardot). Így 48–32-re nyert a Green Bay Dallasban.

A később kezdődő vasárnapi meccs sokkal szorosabb csatát hozott. A Detroit Lions az első negyedben két TD-t is futott David Montgomery és Jahmyr Gibbs révén, miközben a vendég Los Angeles Rams csak egy mezőnygólt tudott elérni. A második negyedben a vendégek is kétszer eljuttatták a labdát a célterületre, azt a játékrészt 14–7-re megnyerték, így 21–17-es hazai vezetésnél kezdődhetett meg a második félidő. Az utolsó két negyed újabb TD-t már nem hozott, csak mezőnygólokat, s egy ponttal, 24–23-ra a Detroit győzött. Hiába ért el a vendégek irányítója, Matthew Stafford 367 yardot és két TD-passzt (hazai oldalon Jared Goff 277 yardot passzolt, közte egy TD-t), hazai siker született.

AMERIKAI FUTBALL
NFL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Dallas Cowboys–Green Bay Packers 32–48
Detroit Lions
–Los Angeles Rams 24–23
KORÁBBAN

Houston Texans–Cleveland Browns 45–14
Kansas City Chiefs–Miami Dolphins 26–7
A győztesek továbbjutottak a 2. fordulóba.
KÉSŐBB
Január 15., hétfő
22.30: Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4) – az időjárás miatt új időpontban!
Január 16., kedd
2.15:
Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik