WNBA: Juhász Dorka remekelt, bejutottak a rájátszásba – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.04. 09:09
null
Juhász Dorka (14) a Phoenix egyik klasszisát, Brittney Grinert igyekszik távol tartani a labdától (Fotó: Getty Images)
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx hazai környezetben, a magyar játékos kiváló játékának is köszönhetően, 86–73-ra nyert a Phoenix Mercury ellen az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) alapszakaszának vasárnapi játéknapján, ezzel biztosította helyét a rájátszásban.

 

A magyar center kezdőként 34 percet töltött a parketten, ezalatt volt 10 pontja, 11 lepattanója, 8 gólpassza – azaz kis híján tripla duplát ért el –, valamint 2 dobásblokkolása.

Kayla McBride 23 ponttal, Naphessa Collier 22 ponttal és 16 lepattanóval zárt a hazai csapatban, odaát Moriah Jefferson 32, Brittney Griner 17 pontig jutott.

Az egyik statisztikákkal foglalkozó oldal (Across the Timeline) szerint Juhász a második újonc a WNBA történetében, aki egymást követő két meccsen elért legalább 10-10 pontot és lepattanót, és volt legalább 6 gólpassza. A magyar játékos legutóbb az Atlanta Dream ellen 12 ponttal, 16 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt.


A liga hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Minnesota Lynx a második csapat a WNBA történetében, amelyik úgy jutott a rájátszásba, hogy az első hat meccsét elvesztette az alapszakaszban; efféle talpra állásra korábban (2015) csak a Los Angeles Sparks volt képes.

(MTI)

EGY KOSÁR JUHÁSZ DORKÁTÓL…



… ÉS EGY REMEK ASSZISZT


FÉLIDEI NYILATKOZAT A MAGYAR JÁTÉKOSTÓL


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik