WNBA: Juhász Dorkáék óriási hajrával tették emlékezetessé a klublegenda nagy napját

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 07:25
null
Juhász Dorka érkezik a vasárnapi mérkőzésre (Fotó: Getty Images)
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx nagy hajrával 91–86-ra legyőzte vendégét, a Los Angeles Sparksot az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) vasárnapi játéknapján.

 

A Minnesota az első félidő nagy részében vezetett, a negyedik negyedben aztán jött egy hosszabb hullámvölgy, és 11 ponttal megugrott a Sparks (72–83). Három és fél perc volt hátra, amikor a Lynx megindította az utolsó rohamot, Bridget Carleton triplájával egy perccel a vége előtt már vezetett (84–83), és a 19–3-as meccszárás meghozta az áhított győzelmet.


Juhász Dorka 22 percet töltött a parketten, 3 pont, 4 lepattanó, 2 assziszt és 2 labdaeladás, valamint 1 dobásblokkolás került a neve mellé. Napheesa Collier 24 pontot szerzett a hazai csapatban, a vendégeknél Nneka Ogwumike gyűjtötte a legtöbbet (27).


A győzelem azért is volt fontos, mert ezen az estén vonultatták vissza a Lynx egyik legendás játékosának mezét: a csapattal két bajnoki címet szerző (2015, 2017), mindkét idényben a döntő MVP-jének megválasztott Sylvia Fowles 34-es dressze már a megfelelő helyen hirdeti viselőjének klasszisát.

A WNBA-idényei között Oroszországban, Törökországban és Kínában légióskodó, négyszeres olimpiai bajnok, zsákolásairól is híres Fowles tavaly 15.7 pontos és ligarekordot jelentő 9.8 lepattanós átlaggal zárta le 15 idényes, a Minnesota (2015–2022) előtt a Chicago Skyt (2008–2014) is érintő WNBA-karrierjét.


A Minnesota nem kezdte jól az idei bajnokságot, kilenc mérkőzés után csupán két győzelme van – viszont azokat a legutóbbi három meccsén aratta –, és a 12 csapatos mezőny utolsó előtti helyén áll. A Sparks 4/4-es mutatóval a középmezőnyben helyezkedik, az élen álló Las Vegas Aces nyolc győzelmet és egy vereséget könyvelt el eddig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik