NHL: a New Jersey legyőzésével rájátszásban a Boston Bruins

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 09:50
null
Brad Marchand (Bruins) a 800. mérkőzésén lépett jégre (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins 3–0-ra nyert a New Jersey Devils vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel sorozatban ötödször bejutott a rájátszásba.

 

 

A vendégcsapat végig nagy erőket mozgósított a győzelemért, a hazai kapuban Scott Wedgewood a kapott gólok mellett 39 védéssel zárt. A Bruins kapusa, Tuukka Rask 20 lövést hatástalanított, és az idényben másodszor végzett hibátlanul.

Connor McDavid két-két góllal és gólpasszal segítette rájátszást érő győzelemhez az Edmonton Oilerst, amely Vancouverben nyert 5–3-ra. A pontszerzők listáját vezető McDavidnek így már 91 pontja (31 gól, 60 gólpassz) van az idényben.

Alekszandr Ovecskin sérülés után visszatért ugyan a Washingtonba, de a négy meccset kihagyó csapatkapitány mindössze 39 másodpercet töltött a jégen a New York Rangers elleni meccs első harmadában, majd cseréjét követően bement az öltözőbe, ahonnan már vissza sem tért. A Capitals azonban nélküle is 6–3-ra legyőzte riválisát, amely a Bruins sikerével amúgy is lemaradt a rájátszásról.

A fővárosiak ráadásul visszavették a vezetést a Keleti csoportban, mivel a Philadelphia Flyers könnyedén, 7–2-re megverte az eddig éllovas Pittsburgh Penguinst, amelyben 23 kihagyott találkozó után egy gólpasszal tért vissza Jevgenyij Malkin.

Emil Bemström mesterhármasával hiába egyenlített a harmadik harmadban a Columbus Blue Jackets, hosszabbításban 4–3-ra alulmaradt a vendég Nashville Predatorsszal szemben.

Spencer Knight 25 lövést védett, segítségével a Florida ráadást követően kerekedett 5–4-re a Dallas Stars fölé. A Panthers játékosa – aki április 19-én volt 20 éves – negyedik meccsén negyedszer nyert, így ő lett a liga legfiatalabb kapusa, aki négy győzelemmel kezdte a karrierjét.

Anze Kopitar góllal és gólpasszal járult hozzá a Los Angeles Kings 3–2-es sikeréhez az Arizona Coyotes ellen. A szlovén klasszis már 999 pontnál jár NHL-karrierje során, és csupán egy választja el attól, hogy negyedik Kings-játékosként elérje az ezres ponthatárt.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Boston Bruins 0–3
Buffalo Sabres–New York Islanders 4–2
Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 5–2
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 3–4 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Dallas Stars 5–4 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 3–2 – hosszabbítás után
New York Rangers–Washington Capitals 3–6
Ottawa Senators–Winnipeg Jets 2–1
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 7–2
Minnesota Wild–Vegas Golden Knights 6–5
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 3–1
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 2–3
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 3–5
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 4–5 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik