NHL: a Predators elrontotta Brodeur bluesos debütálását

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 07:13
null
Brodeur hiába nyújtózkodott, a Predators támadói jobb napot fogtak ki (Fotó: Reuters)
A Brian Elliott sérülése miatt vészmegoldásként szerződtetett Martin Brodeur bemutatkozott a St. Louis Bluesban az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A négyszeres Vezina-díjas kapus első meccse nem sikerült jól új csapatában, a Blues 4–3-ra kikapott a Nashville Predators vendégeként.

 

Brodeur 24 lövésből 20-at védett, míg a túloldalon Pekka Rinne 32/29-cel zárt. A hazaiaknál Mike Ribeiro egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát, a vendégeknél Vlagyimir Taraszenko két találata kevés volt.

Potyogtak a gólok a San Jose Sharks és a Boston Bruins meccsén, a Cápák 0–2-ről, majd 3–4-ről is fordítottak, miközben Joe Pavelski és Tyler Kennedy egyaránt két gólig jutott. A San Jose harmadszor nyert zsinórban, aminél nincs jobb sorozata a szezonban, míg a Boston harmadszor korcsolyázott le vesztesen a jégről.

A New York Islanders kapusa, Jaroslav Halák is remek szériában van, folyamatban 11 sikernél tart, ami franchise-rekord. A szlovák kapus hússzor védett, csapata 2–1-re nyert a Daniel Alfredssont búcsúztató Ottawa Senators ellen.

A Tampa Bay 5–0-ra kiütötte a három pontot szerző Steven Stamkos remeklésével a Buffalo Sabres, így a Lightning a liga élére ugrott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 1–2
Pittsburgh Penguins–Vancouver Canucks 0–3
Detroit Red Wings–Dallas Stars 5–2
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 3–4 – szétlövés után
Ottawa Senators–New York Islanders 1–2
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 5–0
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 3–5
Nashville Predators–St. Louis Blues 4–3
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 0–4
Calgary Flames–Colorado Avalanche 4–3 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Boston Bruins 7–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik