NHL: rangadót veszített, három vereségnél a címvédő

Vágólapra másolva!
2014.03.31. 07:05
null
A Chicago mindent megpróbált, ám Marc-André Fleuryn csak egyszer lehetett kifogni (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a címvédő Chicago Blackhawks 4–1-es vereséget szenvedett a Pittsburgh Penguins otthonában. A vendégek sorozatban a harmadik vereségüket szenvedték el.

 

A Pens James Neal találatával szerzett vezetést, majd még az első harmadban megduplázta az előnyét, és ugyan a Chicago a következő játékrészben szépített, a záró harmadban Sidney Crosby duplája – a második üres kapuba – eldöntötte a meccset.

A Blackhawksnak a vereségnél is nagyobb csapás lehet, ha elveszíti Jonathan Toewst. A csapatkapitány a második harmadban sérült meg, amikor Brooks Orpikkal ütközött, és nem tudta folytatni a mérkőzést. Joel Quenneville vezetőedző ugyanakkor a találkozó után azt mondta, valószínűleg nem súlyos a sérülés, de hétfőn további vizsgálatok várnak a játékosra.

A Keleti főcsoport éllovasa, a Boston Bruins szétlövést követően nyert a Philadelphia Flyers ellen, ezzel zsinórban kilencedik fellépését nyerte meg idegenben, ami klubrekord. A Bocsok nagy formában vannak: 15–1–1-es mérleggel zárták a márciust. A Flyersben Vincent Lecavalier duplázott, és ezzel együtt jubilált is: 400. gólját szerezte pályafutása során.

Remekül teljesít az utóbbi időben Gustav Nyquist is, aki a sérültektől tizedelt Detroit Red Wingsben lépett elő főszereplővé az elmúlt hetekben, és az ő – gyakorlatilag az alapvonalról szerzett – gólja is kellett ahhoz, hogy a Vörös Szárnyak 3–2-re legyőzzék a Tampa Bay Lightninget hazai pályán. Sikerével a Detroit megerősítette helyét a „vonal felett”, jelenleg 84 ponttal a 7. Keleten a Columbust (82), a Washingtont (81) és a Torontót (80) megelőzve.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 3–4 – szétlövés után
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 3–2
Ottawa Senators–Calgary Flames 6–3
Pittsburgh Penguins–Chicago Blackhawks 4–1
Edmonton Oilers–New York Rangers 0–5
Nashville Predators–Washington Capitals 4–3 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik