NHL: a Phoenix sorozatban hetedik győzelmét aratta

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 06:45
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 46. játéknapjának egyetlen mérkőzésén a Phoenix Coyotes 5–0-ra legyőzte az Edmonton Oilerst, és ezzel sorozatban hetedik győzelmét aratta.

A Phoenix sikerében ezúttal is nagy szerepet játszott Ilja Brizgaljov, az orosz kapus 23 védést mutatott be, ezzel NHL-pályafutása során 17. alkalommal őrizte meg ketrecét a kapott góltól.

Ami a támadójátékot illeti, Martin Hanzal és Lee Stempniak egyaránt két-két gólt szerzett, az ötödik találatot Wojtek Wolski jegyezte.

„Még alig vagyunk túl húsz mérkőzésen, de izgatott leszek, ha arra gondolok, hogy képesek lehetünk valami nagy dologra ebben a szezonban. A srácok minden dicséretet megérdemelnek, nagyon keményen dolgoznak, de még túl korai lenne nagyon előre tekintetni" – nyilatkozta a meccs után a Coyotes vezetőedzője, Dave Tippett.

Győzelmével a Phoenix az első helyen áll a Nyugati főcsoport Csendes-óceáni csoportjában – és a siker értékéből az sem von le semmit, hogy a liga egyik leggyengébb csapatának számító Edmonton ellen érte azt el a Coyotes.

 

NHL
ALAPSZAKASZ, 46. JÁTÉKNAP
Phoenix Coyotes–Edmonton Oilers 5–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik