Brett Favre és Tom Brady főcsoport-döntőbe vezette csapatát

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 11:02
A Green Bay Packers jutott elsőkén a Nemzeti főcsoport döntőjébe, miután a magyar idő szerint szombat este kezdődő mérkőzésen hazai pályán 42-20-ra verte a Seattle Seahawks csapatát. Az észak-amerikai amerikai futball-bajnokság (NFL) másik főcsoportjában a New England most sem hibázott: a Jacksonville Jaguars fölött aratott 31-20-as győzelme AFC-finálét ért.
Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott
Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott
Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott
Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott

Ryan Grant hitette el a Seattle csapatával, hogy van keresnivalója a mérkőzésen a Lambeau Fielden, majd később ugyan ő döntötte romokba a Seahawks álmait. A Packers futójátékosa hiába ejtette ki első három próbálkozása alkalmával kétszer is a labdát, végül három touchdownjának is köszönhetően a Green Bay 42-20-ra nyert.

Grant a szakadó hóesésben rendezett találkozót 201 futott yarddal zárta, ami természetesen a Packers történetének legjobb teljesítménye a rájátszásban. A szezonban hatodszor száz yard fölött teljesítő runningback Ahman Green 156 yardos rekordját adta át a múltnak.

A siker másik letéteményese természetesen Brett Favre volt. Nem lehet tudni, hogy az idény végén visszavonul-e a veterán irányító, de az biztos, hogy még legalább egy mérkőzésen megcsodálhatjuk kivételes képességeit. Favre a Seahawks ellen három touchdownpasszt adott, 23 passzkísérletéből pedig 18 volt sikeres. A már az elején vázolt időjárási körülmények közepette (de még szélcsendben és ragyogó napsütésben is) ez parádés mutatónak tekinthető.

A másik oldalon Shaun Alexander ezúttal is halovány volt: 9 futáskísérletéből mindössze 20 yardot hozott össze, így a 2005-ös szezon MVP-je felejthető szezont zárt.

Matt Hasselbeck ellenben jól játszott: 33 passzkísérletéből 19 volt sikeres (194 yard), Bobby Engramnek adott átadása ráadásul touchdownt ért. Ez azonban kevés volt a mérkőzés elején még 14-0-ra vezető Seahawks sikeréhez.

A New England ezúttal is megállíthatatlan volt. A Patriots talán a vártnál nagyobb csatában, de végül 11 ponttal, 31-20-ra páholta el a Jacksonville Jaguarst.

Természetesen a szezonra oly jellemző módon Tom Brady ezúttal is túlszárnyalta a játéknapon előtte pályára lépő játékosok (jelen esetben Favre) teljesítményét.

A Patriots irányítója 28 passzkísérletéből mindössze kettőt rontott el, azaz átadásainak 92,9 százaléka ért célba. A quarterback összesen 262 yardot passzolt, Benjamin Watsonnak adott két, míg Wes Welker irányába dobott egy átadása pedig touchdownt ér.

A félidőben még ikszre álló Jacksonville-ben David Garrard (22/33, 278 yard, 2 TD, 1 INT) is jól teljesített. Maurice Jones-Drew ellenben elmaradt a várakozásoktól. A második éve profi runningback mindössze 19 yardot futott, igaz emellett hat elkapásából még 49 yardot is összeszorgoskodott.

Az Amerikai főcsoport döntőjében az Indianapolis Colts-San Diego Chargers összecsapás győztese vár a New Englandre, míg az NFC-ben a Dallas Cowboys és a New York Giants egymás között dönti el, melyik együttes legyen a Green Bay ellenfele.

ÉSZAK-AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

RÁJÁTSZÁS, SZOMBATI JÁTÉKNAP
New England Patriots Jacksonville Jaguars 31-20
Green Bay Packers Seattle Seehawks 42-20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik