Másodszor is alapos verést kapott a világbajnoki címvédő

TÓTH SÁNDORTÓTH SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.06.03. 00:34
A balgatagság és vírusos betegségek által sújtott angol csapat a második tesztre már jobban összeszedte magát Dél-Afrikában, ahová két felkészülési mérkőzés erejéig utazott el a világbajnoki címvédő együttes. Néhány játékost sebesen a csapat után rendeltek, és a szövetségi kapitány, Ashton úr is felpiszkálta játékosai önérzetét. Felhívta játékosai figyelmét arra, hogy a múlt heti játék megismétlése még nagyobb vereségre vezethet.
Csak az első félidőben bírta tartani Anglia Dél-Afrikát
Reuters
Csak az első félidőben bírta tartani Anglia Dél-Afrikát
Csak az első félidőben bírta tartani Anglia Dél-Afrikát
Reuters
Csak az első félidőben bírta tartani Anglia Dél-Afrikát

Montgomery és Wilko pengeváltásával indult a meccs, aztán egy balszerencsés céllal látszott a világ rendje helyrebillenni: De Villiers és Olivier támadott, levitték a földre a labdát, a 9-es, Januarie átemelte a védők fölött, Noon nem tudta begyűjteni, és kis irányító megszerezte a meccs első célját a 23. percben.

Montgomery jutalmával 10-3 lett. Öt perc múlva Wilko bevágott még egy büntetőt, de nemsokára újabb célt kaptak a vendégek. Brown elejtette a labdát a célvonalától nem messze, a dél-afrikai tolongás széttolta az angolokét, a második hullámban Burger Matfield segítségével célba zuhant. Monty jutalmával: 17-6, majd a hazaiak néhány szabálytalansága miatt megint Wilkinson célozhatott eredményesen.

Most Anglia percei következtek! Habana ütötte előte a labdát szándékosan, így számára véget ért a félidő, de nem az angoloknak. Wilkinson berúgta 4. büntetőjét, majd a Springbok rontotta el támadását az angol célvonal előtt; az összefogó Spies adott egy rossz passzt, Scarbrough felkapta, és a célba rongyolt a labdával. Mivel jó helyre vitte, Wilkinson a félidei vezetést is megszerezte csapatának! (17-19)

A dél-afrikai edzőcsapat minden bizonnyal a rasztafrizurásoknak is alaposan megmoshatta a fejét az öltözőben, mert harapósan kezdtek: Bakkies Botha az angol centert, Taitet leharcolva vitt egy célt a szélén a 44. percben. Mikor elindult, senki nem tett volna tétet arra, hogy éppen Tait tudja megállítani a hatalmas 2. sorost. Montgomery széleset rúgott, de 22-19 volt már a hazaiaknak. Wilko nem hagyta cserben a csapatát: büntetőből egyenlített.

Majd elszenvedője lett az újabb hazai célnak: De Villiers tört előre, a nyílt toli után Spies Wilkinsonon, Noonon és Kundon átgázolva vitt újabb célt. (29-22). Majd jött Habana bosszúja. A jeles szélső alaposan kipihenhette magát a 10 perc alatt, mert két célt is szerzett. Először ellopta az angolok labdáját az 57. percben, majd a 73.-ban két fordítás után megcselezte a vonalat (úgy tett, mintha csal sétálna, majd robbant), megrúgta a labdát és Abendanont megbolondítva betette második célját.

Közben Montgomery hűségesen lövöldözte neki és csapatának a jutalmakat, de nem feledkezett el a célhordásról sem. A 64. percben egy széles támadásnál nyílt rés előtte egy könnyű célhoz. Habana második célja után Butch James nem talált be, de ezt senki sem bánta, a hazai drukkereket pláne megvigasztalta, hogy pár perc múlva újabb céllal zártak kedvencei.

A Springbok megszerzett egy angol bedobást, lefordultak, Skinstad vitte a célvonal felé a labdát, de a veterán, régen a csapatkapitányi tisztet is ellátó összefogó nem sajnálta Spiesnek letenni a célpasszt, így a két nyolcas együtt ünnepelhetett. (Spies kezdett összefogóban, majd leválóba ment). Így a lendületbe jövő hazai csapat csak ledarálta a sokáig becsületesen harcoló angolokat. A vendégek azzal vigasztalódhatnak, hogy, ugye, ez nem a legjobb csapatuk volt, de ez a hazaiakat nemigen izgatja.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Dél-Afrika – Anglia 55-22
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik