Vízilabda: Varga Zsolt kihirdette első, 19 fős keretét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 12:28
null
Kihirdette első keretét a vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, Varga Zsolt (Fotó: Tumbász Hédi)
Kihirdette első, 19 fős keretét a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján Märcz Tamást váltó Varga Zsolt, aki Varga Dénest, Vámos Mártont, Hárai Balázst és Mezei Tamást sem hívta meg a vb-7. csapatból.

Mint az a Magyar Vízilabda-szövetség közléséből kiderül, Varga Zsolt július 25-én tartja első edzését, majd a budapesti napok után egy horvátországi, sibeniki edzőtábor vár a 19 fős keretre. Az augusztus 27. és szeptember 10. között rendezendő spliti kontinensviadalra pedig a BENU-kupán készül fel a válogatott Franciaország, Hollandia és Japán ellen.

Varga Zsolt kihasználta a kereten kívüli meghívott lehetőségét, s meghívta a KSI 18 esztendős tehetségét, Nagy Ákost, ugyanakkor a válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes pihenőt kapott, Vámos Márton pedig szemműtét után regenerálódik. Mellettük a budapesti világbajnokságon a 7. helyen végző csapatból még Hárai Balázs és Mezei Tamás nem szerepel a jelenlegi keretben.

„Ezzel a 19 játékossal kezdődik meg a munka, amelynek kellően hatékonynak kell lennie, hiszen valóban nincs sok időnk
– fogalmazott Varga Zsolt, aki két, a névsorban nem található játékosra külön kitért a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának nyilatkozva.Az elmúlt időszak válogatott csapatkapitányának, Varga Dénesnek a kvalitásait senkinek sem kell ecsetelni, ugyanakkor úgy ítélem meg, hogy neki most pihenésre, regenerálódásra van szüksége. Az év elején átesett egy műtéten, amely után hamar edzésbe állt, klubjában és a válogatottban is rengeteget játszott, nem véletlenül, hiszen a klasszisa vitathatatlan. Bízom benne, ki tudja magát pihenni, és a következő időszakban újult erővel veti bele magát a munkába. A válogatottban is alapembernek számító Vámos Márton pedig szemműtét után regenerálódik, ezért nem tudja velünk megkezdeni a felkészülést” – mondta a nemrég kinevezett szövetségi kapitány, Varga Zsolt.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik