MTI
M. M.
2022.12.06 17:43 Frissítve: 2022.12.06 17:46

Vízilabda: Kollár és Gór-Nagy is a szövetség vezetőségében

Új vezetési struktúrát vezet be a Magyar Vízilabda-szövetségnél (MVLSZ) a frissen megválasztott Madaras Norbert elnök, akinek munkáját operatív vezetőként Kollár Edina, sportszakmai vezetőként pedig Gór-Nagy Miklós segíti a jövőben.

Kollár Edina operatív vezetőként tér vissza az MVLSZ-be (Fotó: MVLSZ)

 

Az MVLSZ keddi tájékoztatása szerint a másfél hete kinevezett Madaras Norbert elnök azzal indokolta az új rendszer kialakítását – mely által megszűnt a főtitkári poszt a szövetségben –, hogy az MVLSZ feladatainak megnövekedése miatt szét kellett választani a területeket.

„Már a megválasztásom előtt egyértelmű volt számomra: a szövetség feladatai oly mértékben megnövekedtek, hogy annak menedzseléséhez egyrészt igazán minőségi adminisztrációs csapatra van szükség, másrészt a területeket szét kell választani” – idézte az elnököt a szövetség keddi közleménye.

„A gazdasági és jogi ügyek vitele teljes embert kíván, és ugyanígy a vízilabda szakmai része is. Nem lehetett kérdés, hogy Kollár Edinának vissza kell térnie, elévülhetetlen érdemei voltak a 2020-as Európa-bajnokság tökéletes megszervezésében, és olyan tapasztalata van pénzügyi és jogi területen, amely nélkülözhetetlen egy minden szempontból profin működő sportszervezetben. Gór-Nagy Miklóst pedig, úgy gondolom, nem kell bemutatni: azon túl, hogy nagyszerű játékos-pályafutás áll mögötte, az elmúlt időszakban New Yorkban teljesített diplomáciai szolgálatot, azaz nem csupán a vízilabdában mozog otthonosan, de új, friss szemléletet hoz az MVLSZ-be, amiből rengeteget profitál majd a sportág.”

A közlemény emlékeztetett rá, hogy Kollár Edina 2020 februárjáig főtitkárként dolgozott a szövetségnél.

„Amikor az Európa-bajnokság után eljöttem a szövetségtől, azt éreztem, hogy egy sor dolog befejezetlen maradt, épp ezért kifejezetten örültem annak, amikor az elnök felhívott, és megkért arra, hogy csatlakozzak a csapatához” – mondta Kollár Edina.

Gór-Nagy Miklós két és fél éve a New York-i főkonzulátuson teljesít szolgálatot külgazdasági attaséként és az MVLSZ-nél február 1-én áll munkába. „A felkérés megtiszteltetésként ért New Yorkban” – nyilatkozta játékosként világbajnok, 200-szoros válogatott Gór-Nagy.

„A vízilabda több mint sport Magyarországon, kulturális tényező. Sportvezetőként részt vállalni a szövetség munkájában örömteli és egyben nagy felelősséggel járó feladat. Várom a közös munkát.”

(MTI)

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.