Vízilabda: Benedek Tibor visszavonul minden pólóval kapcsolatos tevékenységtől

R. B., MTIR. B., MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 09:24
null
Benedek Tibor visszavonul (Fotó: Micheller Szilvia)
Benedek Tibor a vízilabdával kapcsolatos minden tevékenységtől visszavonul – jelentette be a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE vezetőedzője a fővárosi klub hivatalos honlapján, az uvse.hu-n.

Az ob I-es UVSE hivatalos honlapján jelent meg Benedek Tibor alábbi közleménye.

„Május elsejei dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.

Ezúton szeretném megköszönni az egyesületben eltöltött három és fél évet, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam az egyesület vezetőitől, elsősorban Lovas Péter elnöktől és munkatársaimtól.

Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömöt, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlásedzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani.

Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű.

Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőttcsapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait”
– olvasható az uvse.hu-n a 47 éves szakember közleménye.

„Az elmúlt három és fél év alatt felbecsülhetetlen értéket adtál az UVSE-nek szakmailag és emberileg is” – idézi az MTI a klub elnökét, Lovas Pétert.Felidézte, Benedek irányítása alatt 32 arany- és 20 ezüstéremmel, illetve egy LEN Kupa-győzelemmel gazdagodott az egyesület.

„Nem mellesleg újradefiniáltad a vízilabda-utánpótlás fogalmát, a világ legerősebb bajnokságának felsőházába jutó álomcsapatot építettél, többnyire gimnazistákból” – fogalmazott Lovas. Kiemelte, Benedek több száz gyerek és fiatal sportoló személyes példaképe lett.

„Olyan fogalmakat ismertek meg általad, amelyek egy életen át elkísérik őket: elhivatottság, kitartás, türelem, akarat, alázat, csapatszellem és még sorolhatnánk. A kezed alól kikerülő srácok talán a következő aranygeneráció gerincét adják majd, de az biztos, hogy sikeres, értékes felnőttekké válnak” –fűzte hozzá a klubvezető.

Benedek Tibor játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, illetve tagja volt a 2003-as világbajnok és az 1997-es Európa-bajnok magyar csapatnak is. A magyar válogatottat 2013 és 2016 között irányította, vezetésével pólósaink aranyérmesek lettek a 2013-as barcelonai vb-n. Benedek Tibor 2016 óta a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagja, 2018-ban lett az UVSE élvonalbeli felnőttcsapatának a vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik