Vízilabda: nyártól Benedek Tibor lesz az UVSE edzője

Vágólapra másolva!
2018.03.07. 09:53
A következő szezonban Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lesz az UVSE férficsapatának vezetőedzője.

Benedek egy éve dolgozik az újpestieknél, ősszel beugró edzőként az ifjúsági csapatot irányította az eltiltott Dávid Zoltán helyett a BVSC elleni rangadón.beugró edzőként az ifjúsági csapatot irányította az eltiltott Dávid Zoltán helyett a BVSC elleni rangadón.

„Szeretném megköszönni Németh Zsolt eddigi munkáját, türelmét és megértését, hogy egy ilyen kész helyzet elé állítottam. A válogatott másodedzőjét, gondolom, több klub is szeretné edzői között látni. Amennyiben egy másik ob 1-es csapat hívja, természetesen megértem ha eligazol, az Egyesület továbbra is számít rá az utánpótlásban, ahol sok-sok évig sikeresen dolgozott korábban” – mondta Benedek.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok jelenleg az UVSE szakmai igazgatójaként tevékenykedik, a klub női csapata tavaly megnyerte a LEN-kupát.

„A felnőtt férfi csapat megerősítése kizárólag gazdasági kérdés, ebben az egyesület nem akar és nem is tud versenyezni, ezért azt tűztük ki célul, hogy az utánpótlás-nevelést helyezzük még inkább előtérbe, még azon az áron is, hogy esetleg a csapat akár egy-egy szezonra kieshet az első osztályból is” – mondta.

A klub jelenleg az ob I alsóházának utolsó előtti helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik