L. G. 2020.07.13 12:14 Frissítve: 2020.07.13 12:59

Vízi: bajban a rekordbajnok, a Szolnok jól járhat

A görög rekordbajnok Olympiakosz férfi vízilabdacsapatától sorra távoznak a játékosok, az anyagi gondok miatt egyre távolabb kerül a Bajnokok Ligája-szereplés.

Sztefan Mitrovics sem az Olympiakoszt választotta (Fotó: Micheller Szilvia)

 

Egyre rosszabb hírek érkeznek a görög rekordbajnok Olympiakosz háza tájáról. A klub nemrégiben ünnepelte 32. bajnoki címét, azonban gazdaságilag megrendült a helyzete, a pénzcsapok elzárása után pedig a játékosok elkezdtek kirajzani a szélrózsa minden irányába.

Amíg csak a légiósok távoztak, nem lehetett sejteni, mekkora a gond, mindenesetre már az jelzés­értékű volt, hogy a Ferencvárossal tavaly Bajnokok Ligáját nyerő Sztefan Mitrovics az Apollon Zmirnisz hívását fogadta el – a nem túl magasan jegyzett görög csapat jobb ajánlatot tudott tenni a szerb olimpiai bajnoknak, mint az Olympia­kosz... A horvát olimpiai bajnokok közül Maro Jokovic Bresciában folytatja, Ivan Buljubasic Triesztbe szerződött, a Tatabányán is megforduló szerb kapus, Sztefan Zsivojinovics pedig a francia Noisy-le-Sec csapatához igazolt.

Most már azonban a görög válogatott játékosok is mozgolódnak, ami korábban nem volt jellemző, tehát látszik, hogy a baj nem kicsi. A hírek szerint Alekszandrosz Gunasz, Emmanuel Milonakisz és Konsztandinosz Murikisz sem marad, a pótlásukra kiszemelt játékosok között pedig a Szentesről távozó Athanasziosz Hriszoszpathisz neve is szerepel. Ugyan a görög légiós nem játszott rosszul Szentesen (nem is a teljesítménye, hanem anyagi okok miatt váltak meg tőle), de az ob I középmezőnye és a Bajnokok Ligája között elég nagy a távolság...

Így pedig egyre valószínűbb, hogy a hivatalos kommunikáció szerint veszélybe kerülő Bajnokok Ligája-szereplésből semmi sem lesz, nehéz ugyanis elképzelni, hogy a 2018-ban BL-győztes, 2019-ben pedig ezüstérmes görög csapat (a hannoveri fináléban az FTC győzte le az Olympiakoszt ötméteresekkel) arra költsön jelentős összeget, hogy – LEN-segítség ide, eltörölt nevezési díj oda – pofozógép legyen a BL-főtáblán.

Ahogyan arról beszámoltunk, az eredetileg szintén főtáblás Jadran Herceg Novi részvétele is kérdéses, a montenegrói csapat július 20-ig kapott haladékot a LEN-től, hogy eldöntse, indul-e a BL-ben, vagy sem. A fejleményeket árgus szemekkel figyeli a Szolnoki Dózsa és a Mladost Zagreb, információink szerint ők lehetnek ugyanis a beugrók a szabadkártyás helyekért. Ahogy jelenleg áll a helyzet, könnyen lehet, hogy egyiküknek sem kell selejtezőt játszania a főtábláért.  

2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.