Universiade: a házigazdát legyőzve elsők női pólósaink

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 21:27
null
Női vízilabdázóink aranyérmet nyertek az Universiadén (Fotó: Facebook/Egyetemi sport)
A magyar női vízilabda-válogatott 8–7-re legyőzte Olaszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott universiade szombati döntőjében, Nápolyban.

 

Az esemény honlapja szerint a házigazdák a második perc elején már két góllal vezettek, ezt követően sokáig szoros volt az állás, majd a magyarok sorozatban háromszor voltak eredményesek, és a negyedik felvonás elején 8–5-re elléptek. A továbbiakban már csak az olaszok találtak a hálóba, de egyenlíteni nem tudtak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Garda Krisztina volt három góllal, csapattársai közül Gémes Anett és Hertzka Orsolya kétszer, Brezovszki Gerda pedig egyszer volt eredményes.

A Mihók Attila, Benczur Márton edzőpáros csapata veretlenül nyerte a tornát, és a magyar küldöttség második érmét nyerte Nápolyban, mivel múlt csütörtökön Tóth Krisztián a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában.

A női vízilabda 2009 óta szerepel az universiade műsorán, a magyarok legjobb eredménye eddig három ezüstérem (2009, 2013, 2017) volt.

Szombaton ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni – aki egyéni összetettben kilencedik lett – a karika és a szalag szombati döntőjében is a nyolcadik helyen végzett. Szikszai Róbert a diszkoszvetés fináléjában ötödik lett 61.51 méteres dobásával.

A vasárnapig tartó 30. nyári universiadén 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi felsőoktatási intézmény 105 hallgatója vett, illetve vesz részt.

UNIVERSIADE 2019
NŐI VÍZILABDA, DÖNTŐ

Magyarország–Olaszország 8–7 (3–3, 2–1, 2–1, 1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik