Női vízilabda ob I: sorozatban hatodszor bajnok az UVSE

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 17:41
Az UVSE 7–2-re legyőzte a Dunaújvárost a női vízilabda ob I döntőjének harmadik mérkőzésén, így sorozatban hatodszor is elhódította a bajnoki címet.
A végén az UVSE örülhetett (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A végén az UVSE örülhetett (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Címvédés vagy trónfosztás? Ez volt a kérdés a női élvonalbeli bajnokság fináléjának harmadik, minden eldöntő mérkőzése előtt, a meccsen magán azonban nagyjából csak néhány percen át, ugyanis az történt a medencében, amit a címvédő UVSE akart.

MINDENKI OTT ÁLLT, AHOL KELLETT

Gangl Edina, az UVSE kapusa:
„Nem tudom, mikor kaptam utoljára mindössze két gólt, de ez nem csak az én érdemem, hanem a csapaté is. Volt nyolc-tíz blokkunk, mindenki ott állt, ahol kellett, így nekem is sokkal könnyebb dolgom volt. Eddig csak a bajnoki döntővel foglalkoztunk, hétfőtől már az Euroliga négyes döntőjére készülhetünk.”

Garda Krisztina, a Dunaújváros átlövője:
„A támadójátékunk nagyon hitehagyott volt. Védekezésben még úgy-ahogy visszazártunk, hét kapott góllal még lehet meccset nyerni, de két lőtt góllal nem, ez nyilvánvalóan nagyon kevés. Sajnos ezúttal nem játszottunk jól, az UVSE ezen a meccsen megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet.”

A párharc legfontosabb összecsapása volt a legsimább, Benczur Márton együttese ugyanis elképesztően szigorú és határozott védekezéssel rukkolt elő, a Dunaújvárosnak már az is gondot okozott, hogy egyáltalán eljusson az ellenfél kapujának a közelébe. Amikor pedig megcélozták a kaput, vagy nem találták el, vagy Gangl Edina volt a végállomás.

Az első számú centerét, Parkes Rebeccát sérülés miatt nélkülöző UVSE 3–0-val kezdte a mérkőzést, és a folytatásban is uralta a játékot. Brezovszki Gerda az első negyed végén szépített, azonban hatalmas meglepetésre ez maradt a dunaújvárosiak egyetlen gólja a nagyszünetig. A csapat válogatott sora rendkívül pontatlanul célzott, ezúttal nemhogy senki sem nőtt fel az előző két meccsen brillírozó Garda Krisztina mellé, hanem neki sem ment a játék.

A harmadik szakaszban 5–2 után felcsillant a felzárkózás reménye a vendégcsapat előtt, ám Szilágyi Dorottya emberelőnyből leadott lövése a két kapufát is érintve kifelé pattant, az ötméteresét védte a végére 89 százalékos hatékonysággal záró Gangl, az UVSE ezután bezzeg bevágta a saját fórját, így hamvába hullt a felzárkózási kísérlet. Ráadásul addigra már Garda és Gurisatti Gréta is a kispadon ücsörgött, előbbi kipontozódott, utóbbi megsérült, így a gödör egyre mélyebbnek tűnt, annak ellenére, hogy a csapat védekezése alapvetően nem volt rossznak mondható. Az UVSE azonban minden téren felülmúlta ellenfelét, az utolsó percben, 7–2-nél Benczur Márton komótosan levette a cipőjét, a zokniját, és azon tartozékait, amelyeknek nem tesz jót a klóros víz, ugyanis tudta, hogy ebből bizony fürdés lesz. A végeredmény maradt 7–2 – a kapott gólok száma magáért beszél. Az UVSE ezzel sorozatban hatodik bajnoki címért nyerte, Benedek Tibor emléke előtt adózva.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
UVSE-HUNGUEST HOTELS–DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 7–2 (3–1, 1–0, 2–1, 1–0)
Hajós uszoda, zárt kapuk mögött. V:
Várkonyi, Marjay
UVSE: GANGL – Antal D., KESZTHELYI-NAGY 2, SZÜCS G. 1, RYBANSKA 1, FARAGÓ K. 2, Baksa V. Csere: Kakas (kapus), Peresztegi-Nagy, Szegedi, Telek, Dávid C. 1, Forgács, Aubéli. Edző: Benczur Márton
DUNAÚJVÁROS: MAGYARI A. – Gurisatti, Szilágyi D. 1, Ziegler, Mahieu, Garda, Horváth B. Csere: Brezovszki 1, Mucsy, Szellák, Pál R. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill 8/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Garda (19. p.), Antal D. (28. p.), Faragó K. (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Elsősorban védekezésben nyújtottunk óriásit, a lelkesedés, a hősies odaadás és a pontosság és az extraklasszis kapusteljesítmény találkozása volt ez. Nagyon büszke vagyok a lányokra, reméltem és vártam hasonló teljesítményt, mert tudtam, hogy képesek erre.
Mihók Attila: – El sem tudtuk képzelni, hogy ez a mérkőzés így alakul. Az már az első negyedben is látszott, hogy nehéz lesz az UVSE zónáját átlőni. Gurisatti Gréta sérülése és Garda Krisztina kipontozódása miatt elveszítettük a lövőinket, és ezt az UVSE kegyetlenül kihasználta.

AZ 5. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
Hungerit-Szentes–III. Kerületi TVE 10–7(3–3,3–2,3–0,1–2)
G:
Varga V., Dömsödi D. 3-3, Polák, Kövér-Kis 2-2, ill.Jancsó, Drávucz, Kudella 2-2, Koppány Sz
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1aSzentesjavára

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Bajnok:
UVSE-Hunguest Hotels (Antal Dóra, Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dávid Cila, Faragó Kamilla, Forgács Lili, Gangl Edina, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja, Hajdú Kata, Irmes Rozália Regina, Kakas Krisztina, Keszthelyi-Nagy Rita, Kovács Petra, Kóka Zelma, Lendvay Zoé Panna, Mácsai Eszter Panna, Parkes Rebecca, Peresztegi-Nagy Kinga, Rádli Rózsa, Rybanska Natasa, Szájbély Viktória Liza, Szegedi Panni, Szengyel Sára, Szombathelyi Gerda, Szücs Gabriella, Telek Dorottya, Tiba Panna, Tóth Rebeka, Varga Luca. Edző: Benczur Márton),2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 3. FTC-Telekom, 4. BVSC-Zugló Diapolo, 5.Hungerit-Szentes, 6.III. Kerületi TVE, 7. Tigra-ZF-Eger, 8. SZTE-Szeged, 9. Tatabányai Vízmű SE, 10. Budapesti Honvéd SE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik