Női vízilabda: Magyari Alda az UVSE-ben folytatja

K. T. I., T. M.K. T. I., T. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 10:23
A Görögországba szerződő Gangl Edina helyét a magyar női vízilabda-válogatott tokiói keretének másik kapusa, Magyari Alda Manon veszi át az ob I 2021–2022-es idényére az UVSE-nél. A 20 esztendős kapus a Nemzeti Sportnak elmondta, egy percig nem gondolkodott a bajnoki címvédő ajánlatán.
20 éves Magyari Alda személyében válogatott kapussal erősödött az UVSE, amelytől többek között Gangl Edina is távozott (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
20 éves Magyari Alda személyében válogatott kapussal erősödött az UVSE, amelytől többek között Gangl Edina is távozott (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

„Kilencévesen kezdtem vízilabdázni, és mindig az újpestiek, az UVSE példája lebegett a szemem előtt: sokszor gondoltam magamban, hogy »úristen, hogyan edzhetnek, mit tudnak ezek a lányok?!« Egy pillanatig sem kellett gondolkodnom, amikor megérkezett a felkérés, tudtam, hogy ide szeretnék jönni” – mondta a klubváltásról Magyari Alda. A női pólóválogatott első számú kapusa a Dunaújvárosi Egyetemtől teszi át székhelyét a Margitszigetre.

UVSE-HUNGUEST HOTELS, 2021–2022

Távozók:   Gangl Edina (Glyfada, görög), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Telek Dorottya és Dávid Cila (mindketten az Egyesült Államokban folytatják egyetemi tanulmányaikat), Baksa Vanda (az idény felétől szintén Egyesült Államok).   Érkező:  Magyari Alda (Dunaújváros)

„Remek eredményeket értünk el Dunaújvárosban, rengeteg mindent tanultam a csapatnál, amiért hálás vagyok. Ugyanakkor nagyon izgatott és boldog vagyok amiatt, hogy itthon lehetek Budapesten, és abban a csapatban játszhatok a jövőben, amelyikben kilencéves korom óta szeretnék. Ez még nagyobb erőt és motivációt ad a jövőre nézve.”

A Honvédban nevelkedett kapus reméli, a klubváltásnak köszönhetően a válogatottban is tovább javulhat a teljesítménye.

„Világbajnokság és Európa-bajnokság is vár ránk. Ilyen szempontból is nagyon kemény év lesz a következő. Azt gondolom, hogy az UVSE-ben, az UVSE-ből még jobb lehetőségeim lesznek arra, hogy a lehető legmagasabb szinten készüljek fel ezekre a tornákra. Remélem, hogy olyan teljesítményt fogok tudni nyújtani, mint tettem az olimpián – vagy akár még annál is jobbat!”

Magyari szerint – bár jelentősen fiatalodott a keret – az UVSE az új idényben is a bajnoki cím esélyese.

„Nagyon fontos lesz, hogy meccsről meccsre mindig a lehető legjobbat hozzam ki magamból. A fejlődés szempontjából ez kulcskérdés. Tudom, hogy egy a korábbinál fiatalabb csapat vág majd neki az idénynek, de úgy érzem, ebben a keretben is megvan minden ahhoz, hogy a magyar bajnokságban és az Euroligában is aranyéremért, aranyérmekért harcoljon.”

Magyari Alda képletesen Gangl Edinától veszi át az egyes sapkát a fővárosiaknál. A kapus elárulta, a klubváltással kapcsolatban már beszélt válogatottbéli riválisával.

„Azt mondta, örül, hogy én veszem át a helyét. Azt gondolom, még fogunk is beszélgetni a tapasztalatairól” – tette hozzá.

Nemrégiben jelent meg podcastunk, a Tokiói Hősök Magyari Aldával készült epizódja, amelyben az olimpiai tapasztalatok mellett a sporton kívüli terveiről is mesélt.



Magyari Alda egyébként az UVSE egyetlen érkezője volt a 2021–2022-es idény előtt. Távozói azonban akadtak bőven a csapatnak, de az utánpótlásból jöhetnek még új játékosok.

„Továbbvisszük az eddigi koncepciónkat, és az utánpótlásból hoztunk fel több játékost
– mondta a Nemzeti Sportnak Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője. – Szerencsés vagyok, hogy ilyen tehetségek tartoznak a klub kötelékébe. Tavaly bebizonyították Szegedi Panniék, hogy az évad elején korai volt mosolyogniuk az ellenfeleinknek azon, milyen fiatal játékosokkal ugrunk vízbe, az idény végére ugyanis maximum kínjukban nevethettek...”

Tiba Pannát külön meg kell említenünk: a 2007-es (!) születésű játékos ugyan már az előző kiírásban bemutatkozott a felnőttek között, s idén még nagyobb szerep hárul rá. A neve sokaknak ismerős lehet, nem véletlenül, édesapja, Tiba Péter játszotta a legtöbb mérkőzést az ob I-ben, így mondhatjuk, a genetika rendben van...

Hogy milyen célokkal vág neki a megfiatalított keret az idénynek? A vezetőedzőnek határozott véleménye van: „A Benedek Tibor szellemiségére jellemző csendes, alázatos munkát végezzük nap mint nap, a vízben majd kiderül, hogy ez mire elég. Céljaink nem változtak, mindent meg akarunk nyerni, s erre maximálisan alkalmasnak tartom a keretünket.”

A kapus Gangl Edina távozása kalkulálva volt, az olimpia miatt nem igazolt el korábban külföldre. A helyére Dunaújvárosból érkező Magyari Alda viszont a nagyközönségnek is megmutatta a nyáron, nincs ok aggodalomra, hosszú ideig stabil lesz hátul a nemzeti csapat – és most már az UVSE is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik