Női vízi Eurokupa: szerdára maradt a döntés a fináléban

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 11:29
null
A ferencvárosi Gurisatti Gréta (zöld sapkában) szerint csapatának több bemozgásra és akcióra lesz szüksége a szerdai visszavágón (Fotó: Árvai Károly)
Ugyan az FTC egygólos előnyből várja az Eurokupa döntőjének visszavágóját, az UVSE esélyei sem csökkentek jelentősen az első mérkőzés után.

 

Az idényben ötödször győzte le az FTC-Telekom az UVSE-t, ugyanakkor az Eurokupa döntőjének első, szombati mérkőzésén azt láthattuk, hogy a két csapat ugyanazon a színvonalon pólózott. Az előny-hátrány játékot például a lila-sárgák nyerték, ráadásul a kapusteljesítményük is jobb volt, csak hát ahogyan Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője fogalmazott, a vízilabdát még mindig gólokra játsszák, abból pedig eggyel többet lőtt a Ferencváros, így minimális előnyből (9–8) várhatja a szerdai visszavágót.

„Nagy különbség volt a múlt heti, egymás elleni bajnokinkhoz képest, hogy az ellenfél első három-négy lövése a kezeken megpattanva a kapuban kötött ki. Kis szerencsével ismét nagyobb különbséget alakíthattunk volna ki a mérkőzés elején – értékelt az FTC első két gólját jegyző Gurisatti Gréta. – Mindkét oldalon voltak ugyanilyen helyzetek, a kapufáról többször is a gólvonalra pattant a labda, ezúttal mi jöttünk ki belőle jobban. A félidőben azt néztem az eredményjelzőn, hogy jóval több emberelőnyt harcolt ki az UVSE, a visszavágóra ki kell találnunk valamit, hogy mi is megkapjuk a fórokat, több bemozgásra és akcióra lesz szükségünk. A mérkőzés második felére feljavultunk ebben a tekintetben, ugyanakkor nem választottunk jó megoldásokat, és itt magamra is gondolok.”

Az utolsó ferencvárosi támadásnál sem sikerült elsőre túljárni Magyari Alda eszén, de a kapusról szögletre pattant a labda, másodikra pedig már betalált a vendégcsapat.

„Örülök, az utolsó fór bement, elsőre ugyan ellőttem a labdát, pedig láttam, hogy Dömsödi Dalma üresen maradt, de másodikra már egyértelmű volt, hogy feladom neki. Ennyin múlt, hogy az első meccs után mi örülhettünk – mondta az FTC szélsője. – Az UVSE nagyon jól játszott, míg mi annyira nem voltunk jók a saját képességeinkhez mérten. A visszavágón nem az első negyedben kell eldönteni a párharcot, nem szabad kapkodnunk, a negyedik negyed végéig oda kell figyelnünk.”

Az UVSE ugyanakkor erre a teljesítményre építhet a visszavágón, hiszen az idény közepére egyértelműen közel került a Ferencvároshoz. Játékostól edzőig mindenki hangsúlyozta, hogy a párharc még csak a félidejénél jár, az egygólos különbség pedig önmagában nem sokat jelent.

Szücs Gabriella
Szücs Gabriella

„Az egymás ellen játszott mérkőzéseink közül egyértelműen ez volt a legjobb  – jelentette ki Szücs Gabriella, az UVSE csapatkapitánya. – Már az elejétől kezdve pontosabban játszottunk, mint eddig bármikor, jó volt az iram, megvoltak a helyzeteink, de még így is maradt bennünk tartalék. Sokkal több blokkunk volt, jobban működött a védekezésünk emberhátrányban és azonos létszámban is. Fórban pedig nem volt nehéz überelni a múlt heti játékunkat, mert akkor az a nullához volt közel, de most az is működött. Bizakodó vagyok a visszavágó előtt, semmi sem dőlt még el, egy gól az nem gól az ilyen párharcban. Tovább kell vinnünk ezt a lendületet, és egytől egyig mindenkinek el kell hinnie, hogy még ennél is több van bennünk. Képesek vagyunk rá, hogy megverjük a Fradit!”

Az első mérkőzés alapján megtippelni sem lehet a győztest, az viszont biztos, hogy pazar visszavágóra van kilátás.

NŐI VÍZILABDA
EUROKUPA, NŐK, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
UVSE–FTC-Telekom 8–9
(2–2, 2–3, 2–1, 2–3)
G: Szegedi 2, Baksa V., Faragó K., Irmes R., Szücs G., Rybanska, Tiba, ill. Gurisatti 2, Kuna 2, Tóth-Csabai, Leimeter, Pőcze, Simon-Illés, Dömsödi

Visszavágó
Március 29., szerda
20.00:
FTC-Telekom–UVSE, Budapest, Népliget (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik