LAKNER GÁBOR
2023.03.27 11:29 Frissítve: 2023.03.27 12:21

Női vízi Eurokupa: szerdára maradt a döntés a fináléban

Ugyan az FTC egygólos előnyből várja az Eurokupa döntőjének visszavágóját, az UVSE esélyei sem csökkentek jelentősen az első mérkőzés után.

A ferencvárosi Gurisatti Gréta (zöld sapkában) szerint csapatának több bemozgásra és akcióra lesz szüksége a szerdai visszavágón (Fotó: Árvai Károly)

 

Az idényben ötödször győzte le az FTC-Telekom az UVSE-t, ugyanakkor az Eurokupa döntőjének első, szombati mérkőzésén azt láthattuk, hogy a két csapat ugyanazon a színvonalon pólózott. Az előny-hátrány játékot például a lila-sárgák nyerték, ráadásul a kapusteljesítményük is jobb volt, csak hát ahogyan Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője fogalmazott, a vízilabdát még mindig gólokra játsszák, abból pedig eggyel többet lőtt a Ferencváros, így minimális előnyből (9–8) várhatja a szerdai visszavágót.

„Nagy különbség volt a múlt heti, egymás elleni bajnokinkhoz képest, hogy az ellenfél első három-négy lövése a kezeken megpattanva a kapuban kötött ki. Kis szerencsével ismét nagyobb különbséget alakíthattunk volna ki a mérkőzés elején – értékelt az FTC első két gólját jegyző Gurisatti Gréta. – Mindkét oldalon voltak ugyanilyen helyzetek, a kapufáról többször is a gólvonalra pattant a labda, ezúttal mi jöttünk ki belőle jobban. A félidőben azt néztem az eredményjelzőn, hogy jóval több emberelőnyt harcolt ki az UVSE, a visszavágóra ki kell találnunk valamit, hogy mi is megkapjuk a fórokat, több bemozgásra és akcióra lesz szükségünk. A mérkőzés második felére feljavultunk ebben a tekintetben, ugyanakkor nem választottunk jó megoldásokat, és itt magamra is gondolok.”

Az utolsó ferencvárosi támadásnál sem sikerült elsőre túljárni Magyari Alda eszén, de a kapusról szögletre pattant a labda, másodikra pedig már betalált a vendégcsapat.

„Örülök, az utolsó fór bement, elsőre ugyan ellőttem a labdát, pedig láttam, hogy Dömsödi Dalma üresen maradt, de másodikra már egyértelmű volt, hogy feladom neki. Ennyin múlt, hogy az első meccs után mi örülhettünk – mondta az FTC szélsője. – Az UVSE nagyon jól játszott, míg mi annyira nem voltunk jók a saját képességeinkhez mérten. A visszavágón nem az első negyedben kell eldönteni a párharcot, nem szabad kapkodnunk, a negyedik negyed végéig oda kell figyelnünk.”

Az UVSE ugyanakkor erre a teljesítményre építhet a visszavágón, hiszen az idény közepére egyértelműen közel került a Ferencvároshoz. Játékostól edzőig mindenki hangsúlyozta, hogy a párharc még csak a félidejénél jár, az egygólos különbség pedig önmagában nem sokat jelent.

Szücs Gabriella

„Az egymás ellen játszott mérkőzéseink közül egyértelműen ez volt a legjobb  – jelentette ki Szücs Gabriella, az UVSE csapatkapitánya. – Már az elejétől kezdve pontosabban játszottunk, mint eddig bármikor, jó volt az iram, megvoltak a helyzeteink, de még így is maradt bennünk tartalék. Sokkal több blokkunk volt, jobban működött a védekezésünk emberhátrányban és azonos létszámban is. Fórban pedig nem volt nehéz überelni a múlt heti játékunkat, mert akkor az a nullához volt közel, de most az is működött. Bizakodó vagyok a visszavágó előtt, semmi sem dőlt még el, egy gól az nem gól az ilyen párharcban. Tovább kell vinnünk ezt a lendületet, és egytől egyig mindenkinek el kell hinnie, hogy még ennél is több van bennünk. Képesek vagyunk rá, hogy megverjük a Fradit!”

Az első mérkőzés alapján megtippelni sem lehet a győztest, az viszont biztos, hogy pazar visszavágóra van kilátás.

NŐI VÍZILABDA
EUROKUPA, NŐK, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
UVSE–FTC-Telekom 8–9
(2–2, 2–3, 2–1, 2–3)
G: Szegedi 2, Baksa V., Faragó K., Irmes R., Szücs G., Rybanska, Tiba, ill. Gurisatti 2, Kuna 2, Tóth-Csabai, Leimeter, Pőcze, Simon-Illés, Dömsödi

Visszavágó
Március 29., szerda
20.00:
FTC-Telekom–UVSE, Budapest, Népliget (Tv: M4 Sport)

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.