Férfi vízilabda: Zalánki kimaradt, Vámos visszatér – keret a vk-selejtezőre

Vágólapra másolva!
2023.03.06. 11:23
Varga Zsolt szövetségi kapitány kijelölte azt a 16 játékost, aki a zágrábi Világkupa-selejtezőre utazik. A szabályok szerint 18-as keret adható meg, Zalánki Gergő és Vigvári Vince ugyanakkor kisebb sérülése miatt itthon edz tovább, és csak szükség esetén csatlakozik a többiekhez.
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt a hétfői edzésen szemléletesen magyarázta el az előny-hátrány játék taktikai finomságait (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt a hétfői edzésen szemléletesen magyarázta el az előny-hátrány játék taktikai finomságait (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Varga Zsolt a hétfő reggeli edzés előtt ismertette az utazó névsort a válogatott keret tagjaival a Duna Arénában. A kapitány három kapussal és tizenhárom mezőnyjátékossal indul kedden Zágrábba, míg ketten itthon készülnek tartalékként.

A tavaly szeptemberi, spliti Európa-bajnokság döntőjében szereplő tizenhárom pólós közül tizenegyen térnek vissza kedden Horvátországba: a kisebb sérüléssel bajlódó, és így tartalékként megjelölt Zalánki Gergő csak indokolt esetben utazik a többiek után, míg Konarik Ákos helyett ezúttal másokat tesztel Varga Zsolt. Szakonyi Dániel, Aranyi Máté és Vismeg Zsombor újoncként mutatkozhat be, Pohl Zoltán és Vámos Márton pedig újra csatasorba állhat élesben is (ők sérülésük miatt hiányoztak Splitből).

A kapitány egyébként már a bő keret kihirdetésénél jelezte, hogy elsősorban a fiatalokat kívánja élesben látni a Világkupa-selejtező öt meccsén, így a rangidős, olimpiai bajnok Varga Dénes – amit a kapitány előre jelzett neki – a tervek szerint a nyári folytatásra tér majd vissza a válogatottba.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A ZÁGRÁBI VILÁGKUPA-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz Pireusz – Görögország), Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa),
Tartalékok (szükség esetén játszhatnak): Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA A VK-SELEJTEZŐN
Március 8., szerda
20:30:
Franciaország–Magyarország
Március 10., péntek
19:00:
Magyarország–Olaszország
Március 11., szombat
20:30:
Japán–Magyarország
Március 13., hétfő
19:00:
Egyesült Államok–Magyarország
Március 14., kedd
20:30:
Magyarország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik