Férfi vízilabda: Gerendás György a magyar válogatott új edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 14:13
null
Gerendás György lett a magyar válogatott új edzője (Fotó: FTC/Instagram)
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának kérésére Gerendás György lett a nemzeti csapat új edzője.

 

Benedek korábban már utalt rá, elképzelhető, hogy az új impulzusok miatt szükség lesz néhány változtatásra, és most meghozta a döntését. A szakember a stábjában változtatott, Dabrowski Norbert helyett a jövőben Gerendás György segíti a munkáját.

Benedek Tibor a világligában és a világbajnokságon elért hatodik helyezés után elemezte a történteket, s annak érdekében, hogy a magyar válogatott visszatérjen a megfelelő útra, változtatott stábjában. A Kemény Dénes szövetségi elnök bizalmát élvező kapitány szerint új impulzusra volt szükség a nemzeti csapatnál.

„Ezúton is szeretném megköszöni Norbinak azt a három évet, amit együtt dolgoztunk. Mondanom sem kell, nem szakmai vagy emberi okai vannak a váltásnak, hiszen kimondottan jó volt a munkakapcsolat közöttünk. Viszont úgy érzem, egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amelyet egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen plusz erőt adhat a válogatottnak” – mondta a waterpolo.hu-nak a szövetségi kapitány.

„Az élet néha furcsa dolgokat produkál, annyi szent – így Gerendás György. – Másfél-két hete beszélgettem Tibivel, azt gondoltam, kíváncsi néhány ember véleményére a rossz világbajnoki szereplés kapcsán, gyűjti a tapasztalatokat azoktól, akiknek ad a véleményére. Elmondtam, mit gondolok, majd átvette a szót, és a tárgyra tért. Elmondta, szeretné, ha a segédje lennék. Alaposan meglepett, aminek örült. Hazamentem, gondolkodtam, majd újra leültem vele, és négy órán keresztül beszélgettünk. És közben természetesen igent mondtam.”

„Lehet, hogy idétlenül hangzik, de Varga Zsolt határozta meg legjobban a helyzetet. Azt mondta, olyan ez, mint a katonaság: ha háborúba hívnak, mész, védened kell a hazát. Ez a kutya kötelességed. Nekem is kutya kötelességem volt elvállalni a feladatot, a magyar vízilabda számomra a hazát is jelenti. Ha Tibi és a szövetség is úgy érzi, tudok segíteni, akkor megpróbálok. Zsolt is viccesen azt mondta, ha hívja Tibi, kell neki egy center, már ugrik is” – tette hozzá Gerendás.

„A válogatottnál a felkészülési időszakban és a mérkőzéseken segítem Tibor munkáját. A Ferencvárosnál továbbra is ellátom a feladataimat, köszönöm a klub hozzájárulását. Egy éve, amikor az FTC-hez kerültem, azt mondtam: egy edzőnek két álma lehet, a Fradi kispad és a válogatott kispad. Nekem egy éven belül mindkettő megadatott. Kicsit talán nekem is furcsa lesz az új feladat, hiszen legutóbb válogatottnál még Horkai György mellett voltam, azóta viszont eltelt húsz év, ismét bele kell tanulnom ebbe a szerepbe” – nyilatkozta Gerendás a fradi.hu-nak.

A magyar válogatott október 20-án a grúzokkal csap össze a világligában, Benedek egy héttel a meccs előtt hirdet majd keretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik