Férfi vízilabda BL: 13 gólos FTC-siker a Hannover ellen

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 17:45
A címvédő Ferencváros kiütéses, 19–6-os győzelemmel zárta a férfi vízilabda Bajnokok Ligája első szakaszát és egyben a naptári évet is a Waspo Hannover ellen a Duna Arénában.
Könnyed FTC-siker a Duna Arénában (Fotó: Balogh László) 
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Könnyed FTC-siker a Duna Arénában (Fotó: Balogh László) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Voltak azért előjelei annak, hogy a Ferencváros nem izzad meg túlságosan a Hannover ellen a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, és nem csupán arra gondolunk, hogy a zöld-fehérek akármilyen formában és összetételben jobb csapatot alkotnak aktuális ellenfelüknél.

A német bajnokság például nemhogy leállt, hanem el sem kezdődött, így a hannoveriek egyáltalán nincsenek játékban. Aztán ott volt az a tény, hogy a németek szerdán kikaptak attól a Jadran Herceg Novitól, amelyik mindössze két gólra volt képes az FTC ellen. És hát azt is láttuk két idénnyel ezelőtt, hogy a Hannover mennyire erőlteti meg magát akkor, amikor házigazdaként biztos résztvevője a sorozat nyolcas döntőjének (semennyire).

A címvédő FTC a várakozásoknak megfelelően magabiztosan kezdett, a játékosok – rendkívül helyesen – gyorsan túltették magukat a Brescia elleni vereségen, és rendkívül koncentráltan ugrottak medencébe. A zöld-fehérek jól védekezve és szellemesen támadva 6–0-val kezdték és egyben el is döntötték a mérkőzést, ráadásul mindegyik gólt másik játékos szerezte. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy mindenki hozzátette a magáét, igazából csak jó és még jobb teljesítményeket láthattunk a ferencvárosi játékosoktól.

A nagyszünetben 8–2-re vezetett az FTC, a címvédő olyan iramot diktált látszólag erőlködés nélkül, amit a németek nem bírtak követni. Ugyan a lényeges kérdések eldőltek, azért a folytatásban is akadtak olyan jelenetek – szépek és furcsák egyaránt –, amelyekért érdemes volt megnézni az utolsó két negyedet is.

Az előbbiek közé tartozott a center Mezei Tamás lefordulás utáni átlövésgólja, vagy Vigvári Vendel több megoldása is. A németek elkövették azt a hibát, hogy nem vették komolyan a nemzetközi szintén (még) ismeretlen, a BL-ben ezen a tornán bemutatkozó játékost, aki köszönte szépen a lövőhelyzeteket, és meg sem állt négy gólig.

Azt, mondjuk, egyáltalán nem értettük, hogy nyolcgólos hátrányban, ráadásul nyolc perc alatt eldőlt mérkőzésen mit lehet olyan hevesen reklamálni, hogy az piros lapot érjen, de a hannoveri másodedzőnek sikerült ez a bravúr. Azt pedig maga Varga Dénes sem értette, hogy az ellene befújt kontrafault után miért passzolta neki oda a labdát az ellenfél, ki is nézett a játékvezetőre, hogy lőhet-e, de mivel bólintás volt a válasz, lőtt, természetesen gólt.

Az utolsó negyedben a centerek éltek igazán, Mezei mellett Nicolas-Constantin Bicari is beforgatta rendesen a bekkeket. A slusszpoént a kifejezetten hasznosan, no meg eredményesen játszó Nikola Jaksics fórgólja jelentette, ezzel az FTC 19–6-ra nyert, és kiütéses győzelemmel zárta a BL első szakaszát és a naptári évet is.

A zöld-fehérek mérlege két győzelem és egy vereség, a látottak alapján a nyolcas döntős szereplést semmi sem fenyegeti ebben az idényben. A Brescia elleni vereség sem számít feltétlenül túl sokat, hiszen bőven van még idő építkezni és javítani. Ahogyan Jansik Szilárd fogalmazott: az érmeket nem most osztják, hanem majd júniusban.

A sorozat március 1–5-én folytatódik, a második szakaszban négy fordulót rendeznek egyszerre.

 

FTC-TELEKOM–WASPO HANNOVER 19–6 (4–0, 4–2, 5–2, 6–2)
Duna Aréna, zárt kapuk mögött. V: Ahladiotisz (görög), Koryzna (lengyel)
FTC: VOGEL SOMA – Fundulisz 2, VARGA DÉNES 3, JAKSICS 3, Mezei 2, Vámos 2, Jansik Sz. Csere: Gárdonyi (kapus), Sedlamyer, Pohl, Zalánki 1, VIGVÁRI VENDEL 4, Constantin-Bicari 2. Edző: Varga Zsolt
HANNOVER: Götz – A. Radovics 1, Kubisch 2, Real, Corusic 1, Preuss, Nagajev. Csere: Macan, Schipper, Muslim 1, M. Brguljan, Winkelhorst 1. Edző: Karsten Seehafer
Gól – emberelőnyből:
10/6, ill. 13/3
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 1/1
Kipontozódott:
Preuss (19. p.), Pohl (25. p.), Jansik Sz. (27. p.), Macan (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
Real (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Ugyan egyszerűnek tűnhetett a meccs, de elégedettek lehetünk a védekezésünkkel, ez volt a nagy különbségű győzelem kulcsa. A csapat elkezdte visszanyerni a formáját ezen a tornán, most lesz lehetőségünk az igazi építkezésre. Szükségünk volt a nemzetközi meccsekre ahhoz, hogy lássuk, min kell javítanunk a közeljövőben.
Karsten Seehafer:
– A karantén nem könnyítette meg a dolgunkat, tíz hétig egyetlen meccset sem játszottunk, most meg három nap alatt hármat, erre lehetetlen volt felkészülni. Azonban még ebben az állapotban is jobban kellett volna kihasználnunk az emberelőnyöket, semmit sem láttam viszont a begyakorolt figurákból.

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1–3. FORDULÓ (BUDAPEST)
FTC-Telekom Waterpolo
–Waspo Hannover (német) 19–6 (0–4, 2–4, 2–5, 2–6)
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11–8 (2–1, 2–3, 3–0, 4–4)
Brescia (olasz)–Barceloneta (spanyol) 6–8 (2–1,1–3, 0–2, 3–2)
szerdán játszották
Brescia–FTC-Telekom Waterpolo 10–7 (3–1, 2–1, 4–4, 1–1)
Barceloneta–Dinamo Tbiliszi 17–5 (5–0, 4–2, 5–3, 3–0)
Jadran Herceg Novi–Waspo Hannover 12–11 (3–1, 3–4, 3–5, 3–1)
kedden játszották
FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Herceg Novi 11–2 (2–0, 3–0, 4–1, 2–1)
Brescia–Dinamo Tbiliszi 15–9 (2–4, 4–1, 6–1, 3–3)
Barceloneta–Waspo Hannover 16–8 (3–3, 5–2, 4–1, 4–2)

Az állás: 1. Barceloneta 9 pont (41-19), 2. FTC 6 (37-18), 3. Brescia 6 (31-24), 4. Jadran 3 (22-33), 5. Dinamo Tbiliszi 3 (25-40), 6. Hannover 0 (25-47)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik