Férfi vízilabda BL: két kör után már továbbjutott az OSC

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.30. 21:39
A házigazda A-Híd OSC-Újbuda a második meccsét is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, ezzel már biztos továbbjutó. Petik Attila együttese – miután pénteken 12 góllal legyőzte a Glyfadát a budapesti Nyéki Imre Uszodában zajló tornán – szombat este a Canottieri Napolit verte meg 11–7-re, ennélfogva vasárnap 13 órától a Marseille ellen a csoportelsőség a tét.

Szívósan tartotta magát a vendégegyüttes, olyannyira, hogy az elején 1–3-ról egyenlített. Az OSC védelme azonban – élén Bisztritsányi Dávid kapussal – jól működött, s a nagyszünetig 6–3-as vezetésre tett szert a magyar csapat. Az olaszok durvasággal próbálták meggátolni a hazai sikert, ám hiába, az OSC stabil játékkal, eredményes támadásokkal végül négy góllal diadalmaskodott.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR
A-Híd OSC-Újbuda–Canottieri Napoli (olasz) 11–7
(1–0, 5–3, 2–2, 3–2)
Nyéki Imre uszoda, 250 néző. V: Naumov (orosz), Rakovics (szerb)
OSC: Bisztritsányi – SALAMON F. 4, Erdélyi, Randjelovics, Ubovics, Drasko Brguljan 2, TÓTH M. 2 Csere: Barabás (csere), GÓR-NAGY 1, Kovács Gábor 1, Hegedüs G., Bundschuh 1, Seman
Edző: Petik Attila
NAPOLI: Vassallo – Dolce, GIORGETTI 2, Buonocore, Velotto, Di Martire, Campopiano 1 Csere: Rossa, Del Basso 1, Confuorto, LAPENNA 3, Borrelli, Esposito
Edző: Paolo Zizza
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: –, ill. –
Kipontozódott: Buonocore (28. perc), Di Martire (30. perc)
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – Tipikus olasz mérkőzés volt, mindent bevetett ellenünk az ellenfél, és bár készültünk rá, mégis megéltek belőle egy ideig. Ahogyan lenyugodtunk, két-három lefordulással és néhány kapáslövéssel megléptünk, és utána már hiába próbálkoztak a nápolyiak, hátul végig stabilak tudtunk maradni, így a győzelmünk nem forgott veszélyben.
Paolo Zizza: – Nehéz mérkőzés volt, az OSC a selejtezőcsoport legerősebb csapata, megérdemelten nyert. Egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zártuk a tornát, a sorsunk innen már nem a mi kezünkben van.

A csoport másik meccsén: CN Marseille (francia)–ANC Glyfada (görög) 13–10

Korábban játszották:
A-Híd OSC-Újbuda–Glyfada 19–7 (8–2, 3–1, 4–2, 4–2)
CC Napoli–Marseille 11–11 (3–3, 3–3, 2–2, 3–3)
CC Napoli–ANC Glyfada 11–8 (4–1, 3–1, 2–5, 2–1)

A torna vasárnapi programja:
A-Híd OSC-Újbuda–CN Marseille 13.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik