Férfi vízi-vl: sima magyar vereség Szerbia ellen, ezüst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.21. 17:59
null
Ezúttal Nagy Viktor sem tudta megbabonázni a szerbeket (Fotó: AFP)
Szerbia 10–6-ra legyőzte a magyar válogatottat a férfi vízilabda-világliga szombat délutáni dubai fináléjában, így nyolcadszor is megnyerte a sorozatot. Az eredményt a negyedik negyedben szorossá tevő mieink negyedszer lettek ezüstérmesek.

 

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, semmi sem ígért szerb kiütést: Varga Dénes ötméteresből megválaszolta Filipovics emberelőnyös gólját, és bár két szerb gól következett – egyaránt szabaddobásból –, Madaras Norbert lövésével újra szorossá vált az állás.

A második negyedben aztán semmi sem jött össze a mieinknek: kimaradt emberfór, eladott labdák támadásban – eközben a szerbek odaát szabaddobásból, ötméteresből, akcióból és emberelőnyből is betaláltak, nagyon kinyílt az olló.

A harmadik játékrészben két újabb gólban nyilvánult meg a szerbek hatékonyabb játéka, Varga Dénes nagyon hosszú magyar gól nélküli időszakot zárt le ejtésével mintegy két és fél perccel a negyed vége előtt.

A negyedik negyedben a magyar csapat igyekezett csökkenteni a hátrányt, és ez a többször megúszó Varga testvérek révén sikerült is: Dénes kétszer, Dániel egyszer talált be a szerb kapuba, így a különbség a végén négygólosra apadt.

Szerbia – beleszámítva a Szerbia-Montenegró közös csapat sikereit is – nyolcadik alkalommal hódította el a világliga trófeáját. Magyarország két elsőségnél és négy második helynél tart.

VILÁGLIGA, DUBAI
DÖNTŐ
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 10–6 (3–2, 4–0, 3–1, 0–3)
Dubai, 500
néző. Vezette: Gomez (olasz), Borell (spanyol)
SZERBIA: G. PIJETLOVICS – Sz. MITROVICS 3, Prlainovics 1, Randjelovics, D. Pijetlovics 1, FILIPOVICS 3, Gocics. Csere: Csuk, Mandics 2, Nikics, Radjen, Markovics
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Szivós, VARGA DÉNES 4, Varga Dániel 1, Hárai, Madaras 1, Gór-Nagy. Csere: Hosnyánszky, Tóth M., Vámos, Angyal, Erdélyi
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
DEJAN SZAVICS, a szerb válogatott szövetségi kapitánya:
– Nagyon jól védekeztünk, de egy kicsit csalódott vagyok, mert az utolsó negyedet három góllal elveszítettük. Addigra a fiúk már úgy voltak vele, megvan a mérkőzés. Remélem, hogy még jobbak leszünk a folytatásban, s nem járunk úgy, mint tavaly, amikor a világliga megnyerését követően hetedikek lettünk a világbajnokságon. Érmet szeretnénk az Európa-bajnokságon.
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Ezen a mérkőzésen nem sok esélyünk volt. Mindig is azt mondtam, hogy a szerbek a legerősebbek, ők jelentik a mércét, ezt a második negyedben demonstrálták is. Nem tudtunk mit tenni az öt méterről eleresztett lövéseikkel szemben, s ezzel hét kettőnél meg is nyerték a mérkőzést. Sok erős csapat van, még tovább kell dolgozunk és javulnunk, ezúttal a koncentrációnk nem volt teljesen rendben.

A 3. HELYÉRT
Montenegró–Ausztrália 12–9 (1–2, 3–2, 1–2, 3–2; ötméteresek: 4–1)
AZ 5. HELYÉRT
Egyesült Államok–Kanada 14–11 (3–3, 2–2, 4–1, 5–5)
A 7. HELYÉRT
Kína–Brazília 7–8 (2–1, 1–1, 2–2, 2–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik