Férfi vízi ob I: az OSC legyőzte a címvédő FTC-t, és döntős

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.16. 15:25
Az OSC 10–9-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel bejutott a fináléba, s a Szolnok lesz az ellenfele.
Nagy küzdelem után az OSC van ott a döntőben (Fotó: Balogh László) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Nagy küzdelem után az OSC van ott a döntőben (Fotó: Balogh László) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban, 0–6-ról jött vissza 6–6-ra a Fradi, miután megnyerte az OSC elleni legutóbbi mérkőzését. A döntés erre a meccsre maradt.

A vezetést az OSC szerezte meg, sőt három percet követően már kettővel ment, majd a negyed végén szépített az FTC (2–1). A második játékrészben sokkal inkább a címvédő Ferencváros akarata érvényesült, s a szünetben már 4–4-re álltak a felek.

A harmadik negyedre is az FTC-Telekom jött ki jobban, remekül védekezett, s kétgólos előnyből várhatta a záró felvonást (5–7). Ekkor következett a fordulat, az OSC támadójátéka feljavult, s fordított, majd 9–7-re is ellépett – volt egy időszak, amikor a negyeden belül 4–0-ra álltak az újbudaiak.

Az utolsó négy percre fordulva szépített a Fradi, majd az egyenlítés is összejött (9–9). Egy perccel a vége előtt az OSC nagyot védekezett, aztán egy hosszú támadás végén, 9 másodperccel a vége előtt Erdélyi Balázs révén megszerezte a vezetést, ami győzelmet ért a csapatának. 10–9.

Ezzel eldőlt, hogy a férfiak élvonalának zárásaként, akárcsak az Eurokupában, az OSC és a Szolnok csatázik egymással. Az egyik fél második sikeréig tartó döntős párharc első felvonását szerdán (20.45), a másodikat szombaton (16.30) rendezik.

A másik ágon a BVSC-t legyőző alapszakaszgyőztes Szolnok jutott be a fináléba.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

OSC ÚJBUDA–FTC-TELEKOM 10–9 (2–1, 2–3, 1–3, 5–2)
Nyéki uszoda, zárt kapuk mögött. V: Kun, Marjay
OSC: Lévai – MANHERCZ K. 2, Salamon F. 1, Várnai, HÁRAI 1, ERDÉLYI 4, Burián 1. Csere: Bundschuh, Tóth M., Csacsovszky E. 1, Dala D., Sziládi. Edző: Varga Dániel
FTC: Vogel Soma – Vigvári Vendel, Varga Dénes 2, JANSIK SZ. 3, CONSTANTIN-BICARI 1, Vámos 1, Pohl. Csere: Gárdonyi (kapus), Sedlmayer, ZALÁNKI 2, Fundulisz, Jaksics, Német T. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Fundulisz (32. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 az OSC javára
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Ritkán éltem át ilyen rossz meccset, mert rengeteg hiba volt, minden részről. Ha ezt a meccset elemeznem kellene, nagyon sokáig tartana a videózás. A lélekjelenlét döntött és az egyéni megoldások, amelyek pluszenergiát adtak a csapatnak, és végül győzelmet értek. Nagyon büszke vagyok az eredményre és a döntőbe jutásra.
Varga Zsolt: – Maradt bennem fullánk bőségesen, mert a negyven százalékkal több kiállítás ilyen mérkőzésen döntő lehet. Nem gondoltam volna, hogy bármelyik oldalt támogatni kell, az esélyegyenlőséghez mindenkinek joga van. Megtettünk mindent, büszke vagyok a játékosokra, előrefelé kell tekintenünk, mert van még ebben az idényben dolgunk bőségesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik