L. G. 2022.08.04 21:37

Férfi vízi: egygólos vereséget szenvedtünk a horvátoktól

Felkészülési vízilabda-mérkőzésen a magyar férfiválogatott 10–9-re kikapott Horvátországtól Sibenikben.

Fotó: MVLSZ/Derencsényi István)

 

Jól kezdett, mégis egygólos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely hivatalos mérkőzésen is összecsapott a házigazda horvátokkal a két csapat közös edzőtáborában. Varga Zsolt ezen a találkozón mutatkozott be szövetségi kapitányként, és rögtön három újoncot is avatott, a center Ágh György, a bekk Molnár Erik és a balkezes Nagy Ákos először játszott a magyar válogatottban.

Közülük Nagy Ákos gólt is lőtt egy villámgyors lefordulást követően, a szokásos dupla adag süteményre azonban az ő esetében várniuk kell a csapattársaknak, hiszen jövő héten elutazik az U18-as világbajnokságra.

A magyar válogatott állva hagyta ellenfelét, 3–0-ra is vezetett, a horvátok azonban felébredtek, és a második szakaszban ledolgozták hátrányukat. A harmadik negyedben a vezetést is átvették a házigazdák, egygólos előnyük pedig a végső dudaszóig kitartott, noha a mieink az utolsó percben kétszer is egyenlíthettek volna. A horvátok 10–9-re győztek a fiatal magyar csapat ellen, amely kifejezetten biztatóan pólózott, az eredmény meg, felkészülési mérkőzés lévén, másodlagos.

FÉRFI VÍZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SIBENIK
Horvátország–Magyarország 10–9 (3–4, 4–3, 2–1, 1–1)
. G: Biljaka 3, Marinic-Kragic 2, L. Fatovic, Zuvela, Bukic, Krapic, Basic, ill. Német T., Manhercz K., Vigvári Vendel 2-2, Jansik Sz., Nagy Ákos, Burián

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.