H. Á.
MTI
2022.11.30 22:09 Frissítve: 2022.11.30 23:04

Férfi vízi BL: súlyos vereséget szenvedett az OSC, kikapott az FTC is

A férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az OSC és az FTC is csúnya vereségbe szaladt bele idegenben.

 

Angyal (2) két gólt szerzett (Fotó: Török Attila)

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Novi Beograd (szerb)–Genesys OSC 17–9
(3–3, 5–2, 3–1, 6–3)
Belgrád. V: Severo (olasz), Gómez (spanyol).
BEOGRAD: FERNÁNDEZ – GRANADOS 4, Vlahopulosz 1, Jaksics, D. Pijetlovics, DRASOVICS 3, Mandics 2. Csere: SZ. RASOVICS 3, Vucsinics 1, V. Rasovics 1, Szkumbakisz 2, Perkovics. Edző: Zsivko Gocics
OSC: Lévai – Angyal 2, MANHERCZ K. 2, Csacsovszky E. 1, Tóth M. 1, Salamon F., Burián 1. Csere: Bisztritsányi (kapus), Várnai 1, Dala D. 1, Szűcs D., Bundschuh, Aranyi. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 9/4.
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott:
Szkumbakisz (31. p.), Vucsinics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics: – Nem számítottam rá, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, a különbség nem tükrözi a játék képét. Végig jó ritmusban játszottunk, védekezésben kellően agresszívak voltunk, ezzel megalapoztuk a sikerünket.
Varga Dániel: – Az első félidei játékunkkal elégedett lehetek, de a nagyszünet után olyan hibákat követtünk el, amilyeneket ezen a szinten már nem szabad. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, nagyon erős csapat a Belgrád, de a tizenhét kapott gól rengeteg, a végére szétesett a játékunk.

Az OSC a Marseille otthonában elért 10–10-es döntetlennel rajtolt, míg az előző idényben második Novi Beograd magabiztosan, 16–5-re nyert a Spandau Berlin otthonában.

A szerdai találkozón az OSC csak az első negyedben tudta tartani a lépést a szerb csapattal, amely a folytatásban előnyét folyamatosan növelve magabiztosan diadalmaskodott.

Az OSC a harmadik fordulóban, első hazai meccsén december 14-én a Spandau Berlint fogadja.
Ebben a csoportban mindössze három továbbjutó helyért küzdenek a csapatok, ugyanis az előző idényben ezüstérmes Novi Beograd részvétele házigazdaként idén is biztosított a nyolcas döntőben.

Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo  8–4 (2–1, 3–1, 1–1, 2–1)
Brescia. V: Sztavridisz (görög), Dervieux (francia).
BRESCIA: TESZANOVICS – Gianazza, LOUNGO 2, DOLCE 2, Lazics, Harkov, DI SOMMA 2. Csere: Ch. Presciutti, Vapenszki, Alesiani 1, Gitto, Renzuto 1. Edző:  Alessandro Bovo.
FTC: VOGEL SOMA – Molnár E. 1, Varga Dénes, Jansik Sz. 1, Ubovics, Vadovics V., Vigvári Vendel 1. Csere: Argiropulosz, Nagy Ádám, Merkulov 1, Fekete G., Német T. Edző: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 11/3.
Kipontozódott: Harkov (19. p.), Alesiani (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Bovo: – Védekezésben nagyszerűen dolgoztunk, ami annak is köszönhető, hogy jól felkészültünk a Ferencváros kulcsembereiből. Az eredménnyel és a teljesítményünkkel egyaránt elégedett lehetek, fontos győzelmet arattunk.
Varga Zsolt: – Az első két negyedben emberelőnyös szituációkat és tiszta lövőhelyzeteket hibáztunk el, és a folytatásban sem tudtuk kihasználni az adódó lehetőségeket. Védekezésben sem voltunk kellően kemények, amikor esélyünk nyílt a felzárkózásra, hibáztunk hátul, és ismét nőtt a különbség.

Az előző idényben bronzérmes Ferencváros a spanyol Sabadell otthonában megnyert 10–7-es győzelemmel rajtolt, de második összecsapásán nem tudott mit kezdeni az olaszok remek védekezésével.

Varga Zsolt bajnok és Magyar Kupa-címvédő csapata – amely tavasszal a BL nyolcas döntőjének bronzmérkőzésén 14–12-re verte a Bresciát – négy negyed alatt mindössze négyszer volt eredményes, így vereséget szenvedett.

A Fradi a harmadik fordulóban, december 14-én az első hazai meccsén a francia Marseille-t fogadja.

 

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.