Férfi vízi BL: súlyos vereséget szenvedett az OSC, kikapott az FTC is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 22:09
null
Angyal (2) két gólt szerzett (Fotó: Török Attila)
A férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az OSC és az FTC is csúnya vereségbe szaladt bele idegenben.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Novi Beograd (szerb)–Genesys OSC 17–9
(3–3, 5–2, 3–1, 6–3)
Belgrád. V: Severo (olasz), Gómez (spanyol).
BEOGRAD: FERNÁNDEZ – GRANADOS 4, Vlahopulosz 1, Jaksics, D. Pijetlovics, DRASOVICS 3, Mandics 2. Csere: SZ. RASOVICS 3, Vucsinics 1, V. Rasovics 1, Szkumbakisz 2, Perkovics. Edző: Zsivko Gocics
OSC: Lévai – Angyal 2, MANHERCZ K. 2, Csacsovszky E. 1, Tóth M. 1, Salamon F., Burián 1. Csere: Bisztritsányi (kapus), Várnai 1, Dala D. 1, Szűcs D., Bundschuh, Aranyi. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 9/4.
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott:
Szkumbakisz (31. p.), Vucsinics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics: – Nem számítottam rá, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, a különbség nem tükrözi a játék képét. Végig jó ritmusban játszottunk, védekezésben kellően agresszívak voltunk, ezzel megalapoztuk a sikerünket.
Varga Dániel: – Az első félidei játékunkkal elégedett lehetek, de a nagyszünet után olyan hibákat követtünk el, amilyeneket ezen a szinten már nem szabad. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, nagyon erős csapat a Belgrád, de a tizenhét kapott gól rengeteg, a végére szétesett a játékunk.

Az OSC a Marseille otthonában elért 10–10-es döntetlennel rajtolt, míg az előző idényben második Novi Beograd magabiztosan, 16–5-re nyert a Spandau Berlin otthonában.

A szerdai találkozón az OSC csak az első negyedben tudta tartani a lépést a szerb csapattal, amely a folytatásban előnyét folyamatosan növelve magabiztosan diadalmaskodott.

Az OSC a harmadik fordulóban, első hazai meccsén december 14-én a Spandau Berlint fogadja.
Ebben a csoportban mindössze három továbbjutó helyért küzdenek a csapatok, ugyanis az előző idényben ezüstérmes Novi Beograd részvétele házigazdaként idén is biztosított a nyolcas döntőben.

Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 8–4 (2–1, 3–1, 1–1, 2–1)
Brescia. V: Sztavridisz (görög), Dervieux (francia).
BRESCIA: TESZANOVICS – Gianazza, LOUNGO 2, DOLCE 2, Lazics, Harkov, DI SOMMA 2. Csere: Ch. Presciutti, Vapenszki, Alesiani 1, Gitto, Renzuto 1. Edző:  Alessandro Bovo.
FTC: VOGEL SOMA – Molnár E. 1, Varga Dénes, Jansik Sz. 1, Ubovics, Vadovics V., Vigvári Vendel 1. Csere: Argiropulosz, Nagy Ádám, Merkulov 1, Fekete G., Német T. Edző: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 11/3.
Kipontozódott: Harkov (19. p.), Alesiani (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Bovo: – Védekezésben nagyszerűen dolgoztunk, ami annak is köszönhető, hogy jól felkészültünk a Ferencváros kulcsembereiből. Az eredménnyel és a teljesítményünkkel egyaránt elégedett lehetek, fontos győzelmet arattunk.
Varga Zsolt: – Az első két negyedben emberelőnyös szituációkat és tiszta lövőhelyzeteket hibáztunk el, és a folytatásban sem tudtuk kihasználni az adódó lehetőségeket. Védekezésben sem voltunk kellően kemények, amikor esélyünk nyílt a felzárkózásra, hibáztunk hátul, és ismét nőtt a különbség.

Az előző idényben bronzérmes Ferencváros a spanyol Sabadell otthonában megnyert 10–7-es győzelemmel rajtolt, de második összecsapásán nem tudott mit kezdeni az olaszok remek védekezésével.

Varga Zsolt bajnok és Magyar Kupa-címvédő csapata – amely tavasszal a BL nyolcas döntőjének bronzmérkőzésén 14–12-re verte a Bresciát – négy negyed alatt mindössze négyszer volt eredményes, így vereséget szenvedett.

A Fradi a harmadik fordulóban, december 14-én az első hazai meccsén a francia Marseille-t fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik