Férfi vízi BL: sima FTC-siker a Jadran Herceg Novi ellen

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 20:13
null
A fehér sapkás magyar csapat nagyon simán győzött (Fotó: Balogh László)
A Ferencváros a harmadik sikerét is elkönyvelte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti tornáján: a zöld-fehérek a Barceloneta és a Dinamo Tbiliszi minapi legyőzése után csütörtök este 12–5-re verték meg a montenegrói Jadran Herceg Novit.

 

A harmadik napjához érkezett a Bajnokok Ligája második buboréktornája, a címvédő Ferencvárosnak pedig kettős célja volt a Jadran Herceg Novi elleni mérkőzésen: úgy kellett begyűjteni a kötelező három pontot, hogy lehetőleg senki sem merül a medence aljára a fáradtságtól, és mindenkiben maradjon erő a pénteki, Brescia elleni rangadóra is.

„EGYRE JOBB FORMÁBAN VAGYUNK”
VOGEL Soma, az FTC kapusa: – Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. Láttuk a montenegróiak előző két meccsén, hogy sokkal összeszedettebben játszanak, mint amikor legutóbb találkoztunk. Rengeteg lövés jött a kapumra, mert igyekeztünk zónavédekezéssel megakadályozni a kiállításokat. Jobban bírtuk erővel a mérkőzés második felét, ez döntött.
VIGVÁRI Vendel, az FTC átlövője: – Nem könnyű ilyen fiatalon a Bajnokok Ligájában játszani, az első két napon küszködtem, de a támogató üzenetek és az edzőmtől kapott tanácsok átlendítettek a holtponton. Úgy érzem, egyre jobb formában vagyunk a nehézségek ellenére is, pénteken jobb eredményt szeretnénk elérni a Brescia ellen, mint legutóbb tettük.

Varga Zsolt ezúttal Mezei Tamásnak és Fekete Gergőnek adott pihenőt, így három balkezes került a csapatba. A vezetőedző forgatta is őket rendesen, de ez az egész együttesre igaz volt, akadt olyan időkérése, amelynél csak azért nem cserélt sort, mert a hatfős kispad miatt egy mezőnyjátékosnak bent kellett maradnia a medencében.

A zöld-fehérek az első negyedben megadták a mérkőzés alaphangját, remek védekezéssel és kellően ötletes támadójátékkal háromgólos előnyt harcoltak ki. A folytatásban aztán kimaradt néhány helyzet, ezt kihasználva felzárkózott a fiatal montenegrói csapat, de ezzel el is lőtte az összes puskaporát. Az FTC már a nagyszünetre visszaállította a háromgólos különbséget, főleg, hogy az említett szünet végére a VAR-monitort hosszasan bámuló játékvezető is azt látta, amit mindenki más elsőre is látott: Vigvári Vendel lövése áthaladt a gólvonalon.

A harmadik negyedtől kezdve ismét a ferencvárosiak akarata érvényesült. A montenegrói centerek maximum emberelőnyben látták a kétméteres vonalat, egyébként körülbelül hat méterre kitolták őket a zöld-fehér bekkek. A kinti lövésekkel Vogel Soma könnyedén elbánt, elöl pedig – noha Petar Tesanovics is jól védett – azért annyi gólt különösebb erőlködés nélkül lőtt az FTC, hogy fokozatosan nőjön a különbség. Különösen Vigvári Vendel volt elemében, aki ezúttal négyszer köszönt be. Az utolsó negyedben a bekkek a másik kapu előtt is villogtak, Nikola Jaksics egyszer, az egész meccsen nagyot melózó Jansik Szilárd kétszer volt eredményes ebben a szakaszban.

A Ferencváros teljesen megérdemelten, 12–5-re győzött, és olyan nagyon nem izzadt meg a harmadik győzelemért. A zöld-fehérek pénteken 16.30-tól a Brescia ellen zárják a BL második szakaszát, és ha már eddig valamennyi meccsüket megnyerték ezen a tornán, akkor az olaszoknak is megpróbálnak visszavágni a decemberi vereségért.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT
2. TORNA (BUDAPEST)

FTC-TELEKOM–JADRAN HERCEG NOVI (montenegrói) 12–5 (4–1, 2–2, 3–1, 3–1)
Duna Aréna,
zárt kapuk mögött. V: Sztavridisz (görög), Zwart (holland)
FTC: VOGEL SOMA – FUNDULISZ 2, VIGVÁRI VENDEL 4, Pohl 1, Constantin-Bicari, Zalánki, JANSIK SZ. 2. Csere: Német T. 1, Sedlmayer, Vámos, JAKSICS 2, Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
HERCEG NOVI: TESANOVICS – Averka 1, Petkovics, L. Murisics, Vujovics, Gardasevics, Vucurovics. Csere: Danilo Radovics 2, Vujicsics, Muscat 1, Sztevovics, V. Radovics 1. Edző: Petar Radanovics
Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 9/4
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Vujicsics (27. p.), V. Radovics (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Fontos volt, hogy összeszedettek maradjunk, és folytassuk azt a fegyelmezett játékot, amelyet az előző két napon mutattunk. Igazán tetszett a védekezésünk, nagyon szorosan zártunk, és szinte az egész mérkőzésen jól mozogtunk. Erre építhetünk a pénteki, Brescia elleni rangadón és a következő hetekben is.
Petar Radanovics: – Sok tapasztalatot gyűjtöttünk a Ferencváros ellen, amely nemcsak jobb csapat nálunk, hanem a játékosai egyénileg is jóval erősebbek és nehezebbek a mieinknél. Ezt a mi fiatal csapatunk nem igazán tudta kezelni, az erőnk közel két negyedre volt elegendő, de el kell fogadnunk, hogy ez a realitás.

További csütörtöki eredmények
Brescia (olasz)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 14–6 (4–1, 5–3, 2–0, 3–2)
CN Barceloneta (spanyol)–Waspo Hannover (német) 12–8 (3–1, 4–3, 2–3, 3–1)
Az állás:
1. FTC-Telekom Waterpolo 15 pont (71–37), 2. CN Barceloneta 15 (75–47), 3. Brescia 15 (75–47), 4. Jadran Herceg Novi 3 (42–68), 5. Waspo Hannover 3 (51–81), 6. Dinamo Tbiliszi 3 (38–75)
A pénteki program

Barceloneta–Dinamo Tbiliszi, 14. FTC–Brescia, 16.30 (tv: M4 Sport). Hannover–Jadran Herceg Novi, 19

A-CSOPORT
Csütörtök:
CN Marseille (francia)–Jug Dubrovnik (horvát) 15–13, Olympiakosz (görög)–Spandau (német) 8–8, Pro Recco (olasz)–CC Ortigia (olasz) 10–3
Az állás: 1. Pro Recco 21 pont, 2. Jug Dubrovnik 15, 3. Olympiakosz 10, 4. Marseille 7, 5. Spandau 5, 6. Ortigia 3

• A BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik kört áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntő a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben lesz.
A végjátékba az A-csoportból – amelynek küzdelmei most Rómában zajlanak – az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik