LAKNER GÁBOR 2021.10.16 12:10 Frissítve: 2021.10.16 12:21

Férfi vízi BL: jöhet a Szolnok–OSC párharc harmadik állomása

A Szolnok és az OSC vízilabdacsapata két, egymást követő finálé után ezúttal a Bajnokok Ligája főtáblájáért vív párharcot, az első mérkőzést szombaton rendezik a Tiszaligetben.

 

A Szolnokot erősítő Kovács Gergő két győztes fináléban szerepelt az OSC ellen, a Bajnokok Ligája főtáblájáért esedékes párharcban harmadszor is felülmúlná volt együttesét (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

 

Amitől tartottunk, megvalósult. A LEN hétfőn elkészítette a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének sorsolását, azóta tudjuk, hogy lesz még egy magyar csapat a szabadkártyás FTC-Telekom mellett az elitsorozat főtábláján, de azt is, hogy csak egy lesz. Hogy, hogy nem, összekerült a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda (a két edző sem feltétlenül hitt a véletlenben), így a két csapat rövid időn belül harmadszor vív nagy jelentőségű párharcot egymással. Az előző idényben az Eurokupa fináléjában és a bajnoki döntőben is a szolnokiak örülhettek, akik természetesen folytatnák a jó sorozatukat.

„Rossz ez a helyzet, mert mindkét magyar csapat jó eséllyel pályázott volna a főtáblára akkor is, ha nem egymás ellen játszunk – mondta Kovács Gergő, a Szolnok szélsője. – Elég sokszor találkoztunk az OSC-vel az előző idényben, a nyáron alig történt változás az ellenfél keretében, ebből a szempontból talán mi jobban állunk, mert mi jobban fel tudtunk készülni belőlük, mint ők belőlünk. Mi meccsről meccsre javulunk, de még nem tudom megmondani, hová érhetünk el az idény végére. Gyorsan sikerült összerázódnunk, ebben az előző selejtezőkör is segített minket. Jó tapasztalat volt, a bíráskodás mindig teljesen más, mint a magyar bajnokságban, és azért erős csapatok ellen játszottunk tétmeccseket. Képesek voltunk előrelépni, de azt is láttuk, hogy még mik a hiányosságaink. Az hatalmas meglepetést jelentene, ha az első mérkőzésen bármi eldőlne bármelyik irányba, két jó meccsre és az utolsó pillanatig kiélezett párharcra számítok az OSC ellen. Természetesen az a célunk, hogy mi legyünk ott a főtáblán!”

Újbudán persze ennek az ellenkezőjére készülnek, és az állandóság mellett az is az OSC mellett szólhat, hogy Varga Dániel együttese jóval több meccset játszott riválisánál az aktuális idényben.

„Amikor véget ért a második selejtezőkör, viccesen megjegyeztük, biztosan egymással játszik majd a két magyar csapat – egyetlen napot kellett rá várni, hogy ez ne vicc legyen…  – mondta Salamon Ferenc, az OSC átövője. – Csalódottak vagyunk, mert jó lett volna, ha három magyar együttes szerepel a főtáblán. A Szolnokból meghatározó játékosok távoztak a nyáron, így érdekes párharc lesz, amit nagyon várunk, állunk elébe! Meglátjuk, hogyan sikerül az első mérkőzés, arra számítok, hogy csak a visszavágón, annak is a hajrájában dől el a továbbjutás. Bármilyen forgatókönyvet el tudok képzelni, de a végén mi szeretnénk örülni. Több meccset játszottunk az ellenfelünknél, ez lehet előny és hátrány is. Fizikailag többet kivett belőlünk a két torna, ám a játékunk fejlődött. Kiderül, melyik hatás érvényesül…”

A párharc első mérkőzését szombaton 18.30-kor játsszák Szolnokon, a visszavágót szerdán 19 órától rendezik a Nyéki uszodában. A győztes a Bajnokok Ligája B-csoportjában szerepel – a főtáblán legalább elkerüli egymást a két magyar résztvevő.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
18.30:
Szolnok–OSC Újbuda (Tv: Digi Sport1)
A visszavágót október 20-án játsszák. A párharc győztese a Bajnokok Ligája főtábláján folytatja.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.