nemzetisport.hu
2014.05.29 12:46 Frissítve: 2015.03.31 01:24

Férfi vízi: a fél Eger, Brguljan és Kayes is az OSC-be igazol

Hivatalosan is bejelentették, hogy az OSC férfi vízilabdacsapata a következő idénytől OSC-Újbuda-A-Híd néven szerepel, a szponzori megállapodás 1+1 évre szól. Az egyetemi egyesület játékoskerete szinte teljesen átalakul, a megerősödő OSC-vel újra bajnokesélyesként kell számolni.

Nagy dobásra készülnek az OSC-nél (Fotó: Korponai Tamás)

 

A csapatot Vincze Balázs irányítja, Becsey Péter, az eddigi vezetőedző sportigazgató lesz. Jelentősen megerősödik a nagy múltú klub játékoskerete. Vinczét követi Szegedről Decker Ádám (ő lesz a csapatkapitány), Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt és Vincze Márk, a bajnok Egerből pedig félcsapatnyi pólós érkezik Bátori Bence, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc személyében.

Szintén az OSC-ben folytatja a Vasast elhagyó montenegrói klasszis, Drasko Brguljan, valamint a Szeged korábbi új-zélandi centere, Joseph Kayes, aki az ausztrál Fremantle Marinersből tér vissza Magyarországra.

Továbbra is az OSC-ben vízilabdázik Jávor Dániel, Szentesi Ádám és Szentesi Máté.

Az OSC hétszer nyerte meg az élvonalbeli magyar bajnokságot, valamennyi aranyérmét az 1969 és 1978 közötti időszakban ünnepelhette. A kétszeres BEK-győztes (1972–73, 1978–79) csapat a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában játssza a hazai mérkőzéseit.

Decker Ádám (balra) és Vincze Balázs tavaly Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a Szegeddel, az OSC-ben továbbra is együtt dolgozhatnak (Fotó: Szabó Miklós)

 

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.