Kétgólos hátrányból egyenlítettünk, majd ötméteresekkel legyőztük az olaszokat a vizes vb-n!

Vágólapra másolva!
2024.02.07. 18:21
Vámos Márton fontos labdát szerzett a hajrában, ezt követően sikerült egyenlíteni (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A Dohában zajló vizes világbajnokság vízilabdatornáján a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország ellen mérkőzött. A mieink kétszer is visszajöttek kétgólos hátrányból, a döntetlen utáni szétlövést pedig jó szokásuk szerint megnyerték.

 

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
Vízilabda, férfiak
D-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 9–9 (2–2, 2–2, 3–3, 2–2) – szétlövéssel 6–5
Doha. V: Sztavridisz (görög), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – MANHERCZ K. 2, Jansik Sz. 1, Pohl, Kovács P., VÁMOS 1, Nagy Ádám. Csere: Angyal, Fekete G. 1, Német T., ZALÁNKI 2, VIGVÁRI VINCE 2. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
OLASZORSZÁG: DEL LUNGO – Fondelli 1, DI FULVIO 3, N. Presciutti, Bruni, ECHENIQUE 2, DI SOMMA 1. Csere: Nicosia (kapus), Renzuto, VELOTTO 1, Marziali 1, Canella, Condemi. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Emberelőny-kihasználás: 14/7, ill. 11/5
Kipontozódott: Di Fulvio (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Nem játszottunk jól, rengeteget hibáztunk, de nyertünk. Voltak jó periódusai a játéknak, de még a ritmusunk sincs meg teljesen, valahol hetven százalék körül lehetünk, dolgozunk rajta. Az ellenfelek teljes csapattal utaztak az Eb-re, így lendületben vannak, mi más stratégiát követtünk, így számítottam rá, hogy a meccshiány miatt több lehet a hiba a torna elején. Örülök a győzelemnek, kiváló teljesítményeket láttam, kiemelkedő labdaszerzéssel a végén. Ezzel együtt két lábbal a földön kell maradnunk és tovább dolgoznunk.
Alessandro Campagna: – Azért vagyunk itt, hogy ilyen szintű meccseket játsszunk. Kár, hogy elveszítettük az irányítást, szinte a markunkban volt a győzelem, de tetszett a világbajnok ellen mutatott játékunk. Az ötöspárbajban visszajöttünk kétgólos hátrányból, nyomást gyakoroltunk a magyarokra, hiába.

ÖSSZEFOGLALÓ

A csoportgyőzelemért ugrott medencébe a magyar válogatott a dohai világbajnokság férfitornájának második játéknapján az olaszok ellen. A fülgyulladása miatt később utazó Varga Dénes kedd este megérkezett a helyszínre, szerda délelőtt már a csapattal edzett, a játéka azonban még korai lett volna, mellette ezúttal Tátrai Dávid maradt ki.

Az első negyed emberelőny-emberhátrány gyakorlást hozott, mindkét csapat két fórt használt ki, a mieinknél a kedd óta már 27 éves Manhercz Krisztián és Vigvári Vince volt eredményes. A következő nyolc percből hat tökéletesen alakult, az elképesztően szorosan őrzött Zalánki Gergő, majd Fekete Gergő talált be, hogy aztán az addig lenullázott olaszok fél perc alatt lőjenek kettőt (4–4).

A térfélcsere után az olaszok megtalálták a ritmusukat, lőttek még kettőt, sorozatban már négynél jártak, a közel hétperces gólcsendet Manhercz törte meg, de Gonzalo Echenique akciógóllal válaszolt. Ekkor jött Vigvári, aki elöl gólt lőtt, hátul blokkolt, az ellentámadásból a hatalmasat védekező Vámos Márton nyolc méterről bebombázta a labdát, a 300. válogatottbeli gólja azt jelentette, hogy ez a negyed is döntetlennel zárult.

Ahogyan az utolsó is, pedig az olaszok megint elléptek kettővel. Ezúttal azonban mi lőttünk két gyors gólt, Jansik Szilárd nyögve nyelős fór végén talált be, majd Vámos labdát szerzett a középkezdés után, Zalánki megúszott, és 1:13-mal a vége előtt egyenlített. Az olaszok utolsó két kísérlete Vogel Somában halt el, maradt a 9–9, jöhetett a szétlövés – így volt igazságos.

Az olaszok az első két ötöst rontották el, mit az utolsó kettőt, a hirtelen halál harmadik párosában Vogel védte Echenique lövését, Zalánki pedig lezárta a meccset (ötméteresekkel 6–5). Boldogság, szinte biztosan csoportgyőzelem (ehhez pénteken a papírformának megfelelően Kazahsztánt kell felülmúlnunk), automatikus negyeddöntő, pihenőnap, amelyen persze minden lesz, csak pihenés nem.

VÉLEMÉNY
VOGEL Soma, a magyar válogatott kapusa: „Hullámzó volt a játék, még sokat kell javulnunk, és bár voltak jó pillanataink, a védekezésben is akadtak hiányosságok. Van tartása a csapatnak, kétszer is visszajöttünk kétgólos hátrányból. Jót tett a lelkünknek a győzelem, a fiataloknak az Eb-n már sikerült legyőzni az olaszokat, és most már nekünk is, még ha ötméteresekkel is. A szétlövésben megzavart kicsit, hogy a játékvezetők folyamatosan beküldtek a vonal mögé, idő kellett, mire visszazökkentem.”

 

1.Magyarország21100241775
2.Olaszország210104212304
3.Románia210013318153
4.Kazahsztán20002658−520
A D-CSOPORT ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik