Vízilabda: Varga Dániel szerint a magyar férfiválogatott olimpiai éremesélyes

Vágólapra másolva!
2024.01.02. 20:26
null
Varga Dániel (Fotó: Dömötör Csaba)
A játékosként olimpiai bajnok Varga Dániel szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott éremesélyes a nyári párizsi ötkarikás játékokon.

A jelenleg még az OSC-t, de nyártól a BVSC-t irányító vezetőedző az M1 aktuális csatornának arról beszélt, a magyarok olimpiai esélyeit firtató kérdésre mindig ugyanaz a válasz, azaz hogy dobogóra állhat.

„Jó, hogy a válogatottnak már megvan a kvótája, mert így a héten rajtoló Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot is kicsit másként lehet megélni. Mire az együttes kiutazik Párizsba, biztos, hogy a legjobb csapatot alkotó 13 játékos, valamint a stáb is készen fog állni arra, hogy lépésről lépésre sikerrel tudja venni az akadályokat” – nyilatkozta Varga Dániel, aki 2008-ban, Pekingben állhatott az olimpiai dobogó legmagasabb fokára.

Meglátása szerint az OSC-ből Hárai Balázsnak és Vigvári Vincének van a legnagyobb esélye arra, hogy ott legyen Varga Zsolt ötkarikás keretében. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szövetségi kapitánynak nehéz a feladata, mert erős a magyar válogatott, nagy a versenyhelyzet, a „szupersztár magon” kívül sokan pályáznak a maradék helyekre.

Arra a kérdésre, hogy eszébe jutott-e már az, hogy szövetségi kapitányként dolgozzon, igennel felelt, azonban közölte, jelenleg az a feladata, hogy fejlessze magát edzőként, tanuljon és másokat tanítson, hogy ha egyszer odakerül ehhez a lehetőséghez, akkor a magyar válogatott „a lehető legjobb Varga Dánielt kapja”.

„Az, hogy ez hány év vagy évtized múlva van, teljesen mindegy, egy olyan tanulási úton vagyok, amelyen napról napra, hétről hétre jobb edző akarok lenni, és remélem, jobb is leszek” – jelentette ki a tréner.

A nyári klubváltására vonatkozó kérdésre azt mondta: a jelenlegi hosszabb bajnoki szünetet igyekszik kihasználni a jövőépítésre, hogy aztán a következő fél évben az összes energiáját az OSC-re tudja koncentrálni, mert jelenlegi játékosaiból szeretné kihozni a maximumot, velük szeretne sikereket elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik