Vizes vb: A vízilabda krémjével játszunk – Bíró Attila

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 08:05
null
Bíró Attila az Új-Zéland elleni mérkőzésen(Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
A magyar női vízilabda-válogatott 23–5-re megverte az utolsó csoportmérkőzésén Új-Zélandot, és ezzel a D-csoport élén végzett. A találkozó után Bíró Attila szövetségi kapitány, valamint a csapat két játékosa, Magyari Alda, Parkes Rebeka és Rybanska Natasa értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

Bíró Attila: A vízilabda krémjével játszunk

– Biztosra vesszük, hogy kitalált valami motivációs játékot erre a meccsre. Mi volt az, és teljesítette-e a csapat?
– Magát a játékot nem árulom el, de valóban volt ilyen, kilencvenkilenc százalékban megvalósították a lányok, úgyhogy nem lehetek elégedetlen. Viszont ahogy ahogy a japánok elleni mérkőzésből, úgy ebből sem vonnék le semmilyen konzekvenciát – fogalmazott Bíró Attila.

– Hogyan telik a következő négy nap?
– Pénteken a hollandokkal, szombaton az amerikaiakkal játszunk edzőmeccset, és bevallom, ezeket jobban várom, mint ezt a meccset vártam. Azokból már le tudom szűrni, milyen állapotban vagyunk, hogyan védekezünk, hogyan támadunk. Azért a vízilabda krémjével játszunk, mint ahogy hétfőn is tesszük a negyeddöntőben.

– Minden bizonnyal a spanyolok ellen. Mire számít ellenük?
– Teljesen mindegy, játszhatnánk a hollandokkal vagy az amerikaiakkal is, ugyanaz a szint. Van, amiben a spanyolok erősebbek, de van, amiben gyengébbek. Szerintem megtaláljuk a játékukban azokat a pontokat, amelyek nekünk fekszenek. Erre készülünk a következő napokban.

 

Régóta nem hallottam az új-zélandi himnuszt – Parkes Rebeka, a magyar válogatott centere

– Milyen volt egymás után hallani az új-zélandi és a magyar Himnuszt?
– Régóta nem hallottam az új-zélandi himnuszt, így, hogy egymás után hallottam a kettőt, a szokásosnál is jobban vártam, hogy játszhassak. Nagyon jó élmény volt – vélekedik Parkes Rebeka.

– Furcsa volt a szülőhazája válogatottja ellen játszani?
– Rendkívül furcsa, de jól sikerült. Az első két meccsen nem éreztem magunkban a tüzet, ezúttal viszont igen, ami sokat jelenthet a következő mérkőzések előtt.

– A góljait ennél jobban szokta ünnepelni, tudatos volt, hogy nem örült?
– Bennem volt a tisztelet is, továbbá nagyon koncentráltan játszottam, és igyekeztem annyi gót lőni, amennyit csak tudok.

– Korábban sérüléssel küzdött, helyrejött?
– Rendben vagyok, nem mondom, hogy százszázalékos állapotban játszom, de visszatértem.

– Mire számít a minden bizonnyal a spanyolok elleni negyeddöntőben?
– Mindig nehéz a spanyolok ellen játszani, nem számít, hogy milyen körülmények között találkozunk. Felkészülünk belőlük, várjuk a mérkőzést!

VÉLEMÉNY
Magyari Alda, a magyar válogatott kapusa: „Nehéz úgy játszani, hogy két csoportellenfél sem egy szinten van velünk, ezt azért ki kell mondani. Most azért azt a csapatot éreztem a vízben, amelyik a tavalyi világbajnokságon játszott, végig hallottam a hangunkat, márpedig nekünk nagyon sokat számít a kommunikáció. Az volt a lényeg, hogy beszéljük egymáshoz, védekezzünk, és ebből jöttek a támadások.”
Rybanska Natasa, a magyar válogatott balkezese: „Nem magától jött helyre a védekezésünk, koncentráltan játszottunk. Nagyon mély beszélgetésünk volt a második mérkőzésünk után, mert nem tetszett a játékunk saját magunknak. Örülök annak, hogy nemcsak beszéd volt, hanem tényleg összeszedtük magunkat, mostantól fogva arra koncentrálunk, hogy tovább fejlődjünk és egyre jobban játsszunk.”

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA
NŐK, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
D-CSOPORT
Új-Zéland–MAGYARORSZÁG 5–23 (3–6, 0–3, 2–9, 0–5)
Fukuoka, 100
néző. V: Miskovics (montenegrói), Cabanas (spanyol).
MAGYARORSZÁG:
MAGYARI – SZILÁGYI D. 5, Gurisatti 2, KESZTHELYI 2, PARKES 4, Rybanska 2, VÁLYI V. 2. Csere: Neszmély (kapus), Garda, LEIMETER 3, Mahieu 1, Hajdú K. 2, Máté Zs. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
ÚJ-ZÉLAND: J. Milicich – Gault, Nicholson, McKenty, Quin, HOUGHTON 2, DOYLE 2. Csere: A. Weston, G. Milicich, Shorter-Robinson 1, Howarth, MacDonald. Szövetségi kapitány: Angela Winstanley-Smith
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 13/3. Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1. Kipontozódott: McKenty (24. p.), Garda (31. p.), Doyle (31. p.), Máté Zs. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Angela Winstanley-Smith: – Megtettük, amit tudtunk, a magyar válogatott a világ legjobbjai közé tartozik, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Sokat tanulhatunk ebből a tapasztalatból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik