Az Év Sportolója Gála: Bíró Attila átvehette „vb-ezüstérmét”

Vágólapra másolva!
2023.01.11. 10:28
null
Bíró Attila (jobbra) az éremmel a gálán (Fotó: facebook.com/furjesbalazsbp)
A Vizes Világszövetség (World Aquatics) szabályai szerint a vb-n a dobogós csapatok szövetségi kapitányai nem kapnak érmet – ezt pótolta Novák Katalin köztársasági elnök és Fürjes Balázs államtitkár reményeik szerint hagyományteremtő jelleggel.

A hétfőn este rendezett 65. M4 Sport –Az Év Sportolója Gála programjának egyik első eleme volt, hogy Bíró Attila a tavalyi budapesti vizes világbajnokságon második helyen záró magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya egy ezüstérmet vehetett át Novák Katalin köztársasági elnöktől és Fürjes Balázs államtitkártól.

Amint az a World Aquatics vezetőségének tagjaként is dolgozó Fürjes az eseményről közölt Facebook bejegyzéséből kiderül, a Vizes Világszövetség „szabályai szerint az olimpiai és világbajnoki dobogós csapatok szövetségi kapitányai, vezetőedzői nem kapnak érmet. Szép gyakorlat lenne, ha Magyarországon, hazai rendezésű világversenyeken, amikor mi vagyunk a házigazdák, a siker kovácsaiként a magyar csapatok, versenyzők szakvezetői is kapnának a megnyert éremből, akár jár, akár nem jár nekik a sportági nemzetközi szövetség szabályai szerint. Hiszen igazán megérdemlik!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik