Férfi vízilabda: kényszerű csere az olimpiai selejtezős keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.30. 13:33
null
Kis Gábor lemarad a trieszti selejtezőről (Fotó: Mészáros János, archív)
Kényszerű csere történt a magyar férfi vízilabda-válogatott keretében: Kis Gábor sérülése miatt nem utazhat el a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára, helyére Benedek Tibor szövetségi kapitány Bedő Krisztiánt jelölte, így ő harcolhat centerként (Hárai Balázs mellett) a vasárnap kezdődő viadalon.

 

Kis Gábor hátfájdalmai miatt orvosi tanácsra kénytelen kihagyni az olimpiai selejtezőt. Az olimpiai bajnok center elmondta, elővigyázatosságból hozták meg ezt a döntést, hogy a jövőben újult erővel folytathassa a munkát. Persze ettől még momentán nincs jó lelkiállapotban.

„Elkezdett fájni a hátam, amire az előzmények ismeretében ugye különösen figyelni kell – idézi a klasszis centert a szövetség hivatalos honlapja. – Gyorsan kivizsgáltuk, és momentán annyit tudok, hogy a jövőre való tekintettel ki kell hagynom ezt a tornát. Afféle elővigyázatosság ez, éppen azért, hogy a későbbiekben ne legyen baj. Kezelésekre járok majd, stabilizáljuk az állapotomat, hogy ne legyen rosszabb."

„Nem tagadom, most nagyon rossz a lelkiállapotom. Sokat hagytam ki, míg visszatértem a válogatottba, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid lesz. Jó edzettségi állapotban és jó formában érzem magam, úgy érzem, a visszatérésem után jó úton jártam, vártam az újabb megméretést. Mélyen érint, hogy nem tudok a csapattal tartani. El kell fogadnom az orvosi döntést, ki kell zárni a jövőre nézve minden veszélyforrást, hogy nyáron újult erővel készülhessen a csapattal."

A trieszti tornán 12 csapat veszt részt, közülük négy juthat ki a riói játékokra . A két hatos csoportból négy-négy csapat kerül be a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses formában zajlik tovább a küzdelem.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nagy Viktor
(Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián, Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A TRIESZTI TORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport:
Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada
B-csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik