Vízilabda: három évre eltiltották a saját meccseire fogadó bírót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 12:17
A Magyar Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta  az általa végzett szakmai tevékenységtől Horváth Csabát. A pólós játékvezető vétke az volt, hogy az általa vezetett mérkőzésekre fogadott.

A döntésről a következő közleményt adta ki a honi szövetség.

„Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el, és előadta, hogy az ő és korábbi jogi képviselője által előterjesztett bizonyítási indítványnak az volt a lényege, hogy igazolja azon állítását, mely szerint csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Horváth Csaba kiemelte, hogy cselekedetére magyarázatot nem tud adni, és cselekedetével nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

A fegyelmi bizottság tájékoztatta őt a bizottság hatásköréről, és egyben arról, hogy a lefolytatott eljárás szempontjából lényegtelen az összegszerűség. Lényegi eleme annak van, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg – általa is elismerten –, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.

További indítványt Horváth Csaba sem terjesztett elő. Ezt követően az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága, mint elsőfokú hatóság, döntést hozott és hirdetett ki.

A döntés értelmében az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől. A döntés ellen fellebbezés benyújtásának van helye a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül.”

A szövetségnek a közelmúltban a Szerencsejáték Zrt. tett jelzést, amelyben arról informálta a szervezetet, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett Horváth Csaba ellen a versenyiroda fegyelmi eljárást kezdeményezett. Az eljárást a szövetség fegyelmi bizottsága szeptember közepén elindította. Az első tárgyalási nap után Deák Péter, a bizottság elnöke elmondta: a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt, ugyanakkor további adatokra volt szükség ahhoz, hogy teljes körűen sikerüljön a tényállást felállítani, és annak megfelelően a döntést meghozni.

A Szerencsejáték Zrt. segítségével ezt az adatgyűjtést elvégezték, a fegyelmi bizottság ezt követően november 11-én, szerdán ismét összeült, egyben lezárta a fegyelmi eljárást. A tárgyaláson ismertették az eddig keletkezett és az előző tárgyalás óta beszerzett iratokat, a megkeresésekről tájékoztatták Horváth Csabát, és közölték, további bizonyítási eljárást már nem kíván a bizottság lefolytatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik